Politică

PDM a înregistrat un proiect de lege privind magazinele sociale

Preşedintele PDM, Marian Lupu, a declarat miercuri, 6 noiembrie, în cadrul unei conferinţe de presă că deja a fost lansată procedura de avizare a proiectului, astfel, speră ca până la sfârşitul acestei sesiuni să fie votat, ca să poată fi implementat din 2014.

El a precizat că magazinele sociale vor fi construite în baza unor parteneriate publice-private sau sponsorizări şi puse la dispoziţia agenţilor economici gratuit ca aceştia să nu achite chiria „Din contul acestor cheltuieli pe care agenţii economici nu le vor suporta, legea propune ca nivelul preţurilor pentru produsele sociale să fie diminuat în valoarea costurilor de chirie”, a precizat Lupu.

„Colegii din PDM vor merge cu investiţii directe în acest sens pentru a demonstra necesitatea ca această acţiune să fie susţinută atât de autorităţile publice, cât şi de agenţii economici”, a adăugat el.

Lupu a precizat că o asemenea practică există în unele state ale UE, dar ar fi o premieră pentru Republica Moldova.

Ideea magazinelor sociale, precum şi a unor locuinţe sociale au fost enunţată acum o săptămână de prim-vicepreşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, care a precizat că se va ocupa personal de aceste proiecte.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *