Moldova

PDM tinde să-şi sporească influenţa în capitală

 Acest obiectiv va sta la baza activităţilor realizate de formaţiune în următorii trei ani şi a fost fixat în cadrul Conferinţei Organizaţiei municipale a PDM Chişinău, care a avut loc sâmbătă, 7 aprilie, în prezenţa a circa 400 de delegaţi şi invitaţi, a conducerii partidului, notează Info-Prim Neo.

Preşedintele PDM, Marian Lupu, şi-a chemat colegii de partid la responsabilitate, organizare şi consolidare. „Ultimii ani ne-au demonstrat nişte realităţi. Din 2009, Partidul Democrat a revenit în Parlament şi are o bază constantă. Alegerile locale au adus la o creştere de două ori a numărului de aleşi locali în republică. Dar aceste tendinţe nu au caracterizat situaţia din municipiu. Chişinăul este o zonă specifică. Rezultatul a fost unul sub nivelul capacităţilor noastre”, a spus liderul PDM.

Marian Lupu a amintit că la alegerile locale din 2011, PDM a obţinut un rezultat foarte mic în Chişinău, de 3,14%. El a spus că de acum înainte va supraveghea personal fiecare sector. „Avem capacităţi intelectuale, umane, dar vedem pe alocuri lenea, iresponsabilitatea şi interesul pentru partid doar când trebuie să fie adoptate decizii care vizează persoane directe. S-a terminat. Noi vom munci altfel. Partidul este tata şi mama. Responsabilitatea este directă în faţa partidului. Cine rezistă acestor rigori – muncim înainte, cine nu – se dă la o parte. Acesta este mesajul pe care am vrut să-l aduc dumneavoastră”, a menţionat Marian Lupu.

Preşedintele partidului a mai spus că fiecare membru de partid trebuie să muncească pentru îndeplinirea obligaţiunilor asumate în campania electorală la alegerile locale. În acest sens, Marina Lupu, a anunţat că fracţiunea parlamentară a înregistrat un proiect de lege prin care se va schimba sistemul de pensionare în beneficului persoanelor cu pensii mici.

„Partidul Democrat are o soartă nu uşoară de a fi între două tabere, cea de dreapta şi cea de stânga, care deseori crează situaţii de conflict. Trebuie ca PDM să fie o punte de dialog. Este nevoie ca Partidul Democrat să aibă posibilitatea să influenţeze viaţa practică a Republicii Moldova”, a spus preşedintele de onoare al PDM, preşedinte al fracţiunii parlamentare.

Dumitru Diacov a menţionat că acum s-a încheiat etapa de incertitudine, când nimeni nu ştia ce va fi mai departe, alegeri anticipate sau alegerea preşedintelui. „Această epocă s-a terminat. Acum avem o armată a membrilor de partid mai pregătită, mai dezvoltată. Trebuie să liniştim ţara ca cetăţeanul să se simtă confortabil”, a spus Dumitru Diacov.

„La această reuniune ne-am propus să analizăm atât punctele tari, dar mai ales cele slabe ale echipei noastre. Cert este că la ultimele alegeri locale nu am reuşit să valorificăm pe deplin potenţialul partidului şi nu întregul nostru efort a fost concentrat pe modernizarea şi extinderea Organizaţiei municipale de partid. Avem ambiţia de a crea cea mai puternică organizaţie de partid dintre formaţiunile existente pe arena politică a Republicii Moldova. Din acest considerent, trebuie să ne focalizăm toată puterea, voinţa şi priceperea pentru a spori vizibilitatea şi reprezentarea Organizaţiei municipale şi a structurilor noastre interne”, a declarat preşedintele PDM Chişinău, Pavel Filip.

În particular, s-a menţionat necesitatea consolidării echipei Partidului Democrat la nivelul municipiului Chișinău prin dezvoltarea organizaţiilor primare, în calitatea lor de unitate de bază a partidului, dar şi a organizaţiilor interne de partid – Organizaţia persoanelor în etate, Organizaţia de femei, Organizaţia de tineret, Asociaţia Aleşilor Locali ai PDM.

Obiectivul de creştere a vizibilităţii OM PDM Chişinău va fi realizat şi prin aplicarea pe larg a tehnologiilor informaţionale. În scopul eficientizării procesului de comunicare cu membrii de partid în special şi electoratul în general, a fost creat registrul electronic al membrilor de partid SAI Roster, precum şi lansat serviciul bulk-SMS, care reprezintă instrumente eficiente de evidenţă a membrilor de partid şi de comunicare cu ei în regim real de timp. De asemenea, a fost elaborat un design nou al paginii web a PDM, care va conţine aplicaţii pentru I-Phone și Android şi va fi lansat în timpul apropiat.

În cadrul Conferinţei au fost votate componenţa nouă a Consiliului organizaţiei municipale Chişinău, componenţa Biroului Executiv al organizaţiei municipale şi a Comisiei de Cenzori a organizaţiei municipale PDM.

De asemenea, a fost votată în unanimitate Rezoluţia Conferinţei prin care partidul îşi propune să consolideze capacităţile organizaţionale, să crească numărul de membri ai partidului şi să fie modernizate şi tehnologizate metodele şi instrumentele de comunicare cu membrii şi electoratul din Chişinău.

Organizatorii afirmă că Organizaţia municipală Chișinău a PDM are în componenţa sa aproximativ 4500 de membri, ceea ce reprezintă un membru de partid la 135 de alegători.

Sursa: Info-Prim

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *