Astăzi 20 Septembrie 2018, Joi - Ultima actualizare la ora 15:06
Abonamente
 
 
 

Timpul Local 12 August 2016, ora 07:16    Din editia print

Pe 14 august în satul Lalova va avea loc Festivalul de Folclor „Vetre strămoșești”

Marime Font

Consiliul Raional Rezina, Secția cultură, Primăria satului Lalova vă invită la Festivalul de Folclor „Vetre strămoșești”, ediția anului 2016, care va fi desfășurată la 14 august, curent, în lunca Nistrului din satul Lalova.

Căușeni
Au început lucrările de reparație la Casa de Cultură din or. Căușeni, situată pe str. Păcii 18.Lucrările sunt efectuate de către SC „Eusevas cons” SRL din or. Chișinău. Durata de execuție a lucrărilor este de 3 luni.
De asemenea, Consiliul Raional face calcule pentru stabilirea costului de conectare a unei case de locuit la sistemul de canalizare. În total vor fi conectate 600 de case de locuit din sectorul Valul lui Traian, or. Căușeni.

Cimișlia
Pe 3 august la Ambasada Poloniei din R. Moldova a fost semnat acordul de finanțare a proiectului „Amenajarea gunoiștii pentru 11 primării din raionul Cimișlia”. Proiectul a fost aplicat de către Consiliul raional Cimișlia și are drept scop acoperirea cu servicii primare și depozitare a deșeurilor menajere solide a întreg teritoriului raionului Cimișlia.Cu suportul generos al poporului polonez de 23500 euro, va fi amenajat terenul gunoiștii din s. Mihailovca și anume: se va îngrădi teritoriul gunoiștii cu plasă metalică (680m), se va instala o poartă, un punct de control pentru pază, se va procura un tractor și o remorcă pentru necesitățile gunoiștii, la fel se va organiza o campanie de informare în domeniul serviciilor comunale în localitățile rurale ale raionului. Contribuția consiliului raional în acest proiect este de 7300 euro.

Strășeni
Pe 5 august 2016, în parcul ,,Mihai Eminescu” din orașul Strășeni a avut loc deschiderea unui nou teren de joacă, cu participarea lui Mihail Popa, președintele raionului Strășeni, a lui Viorel Jardan, consilier raional, reprezentanților Primăriei orașului Strășeni și a copiilor care așteptau nerăbdători să ia cu asalt noul teren de joacă și cărora, le-a revenit onoarea de a tăia panglica, ajutați de președinte. În cadrul proiectului vor fi deschise în jur de 40 de astfel de terenuri de joacă în țară, dotate cu echipamente de ultimă generație și foarte sigure pentru copii.

Orhei
În ziua de 13 august 2016, Secția Agricultură și Alimentație din cadrul Consiliului Raional Orhei organizează Festivitatea „Ultimul Snop”. Aflat la cea de-a VI-a ediție, festivitatea se va desfășura la Tabăra „Miorița” din comuna Ivancea, Orhei. Programul va cuprinde realizări ale producției cerealiere, meşteri populari, la fel și echipamente destinate procesatorilor tehnologiilor din domeniu. Participă reprezentanți ai Ministerului Agriculturii și Industriei Alimentare, specialişti ai Secției agricultură și alimentație, agenți economici din raion și lucrătorii care s-au înrolat în activitatea recoltării agricole.

Rezina
Consiliul Raional Rezina, Secția cultură, Primăria satului Lalova vă invită la Festivalul de Folclor „Vetre strămoșești”, ediția anului 2016, care va fi desfășurată la 14 august, curent, în lunca Nistrului din satul Lalova.

În cadrul festivalului vor evolua următoarele formații artistice: „Floare de dor” (satul Lalova), „Amurgul” (satul Lalova), „Soacrele” (satul Ciobalaccia, raionul Cantemir), „Trandafirii” (satul Trifești), „Roata norocului” (satul Andrușul de Sus, raionul Cahul), „Lozioara” (satul Buciușca), „Pădureanca” (satul Țahnăuți), „Lino Leano” (satul Filipeni, raionul Leova), „Busuiocul” (satul Țareuca), „Busuioc moldovenesc” (satul Ialpujeni, raionul Cimișlia), „Sălcioara” (satul Solonceni), „Leana” (satul Ciorna), „Comoara satului” (satul Mateuți), „Vatra Țâpovei” (satul Țâpova), „Floare de nu-mă-uita” (satul Gordinești) și „Floarea dorului” (satul Cuizăuca). Evenimentul cultural va fi întregit de vernisarea unei expoziții a articolelor de artizanat ale meșterilor populari. Începutul – ora 10.00.

Timpul.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md