Eveniment

Pe Aeroportul Internaţional Chişinău s-au desfăşurat exerciţii cu participarea echipei salvare şi antiincendiu

Scopul exerciţiilor a urmărit verificarea tranzitului activităţii întreprinderii de la regim normal la unul de situaţie excepţională, precum şi a nivelului de pregătire al serviciilor aeroportului şi instituţiilor cu care interacţionează acesta, vizavi de efectuarea operaţiunilor de salvare şi antiincendiu.
La aplicaţiile nominalizate au participat atît personalul de serviciu al subdiviziunilor companiei “Avia Invest”, companiei aeriene Air Moldova, Aeroport Handling, MGH Ground Handling, MoldATSA şi cel al Poliţiei de Frontieră.

Obiectivul aplicaţiilor vizate a constat în simularea unui incident aviatic. Conform scenariului, aeronava Ty-134 care opera o cursă charter, în timp ce se apropia către Aeroportul Internaţional Chişinău, a intrat într-o zonă de turbulenţă. În rezultat, o parte din pasagerii la care nu au fost cuplate centurile de siguranţă, au primit traume şi leziuni corporale. Exerciţiile au presupus acordarea asistenţei medicale de urgenţă celor 20 pasageri răniţi de la bordul aeronavei.

Organizarea anuală a aplicaţiilor speciale de către “Avia Invest”, precum şi a antrenamentelor practice efectuate de către echipa salvare şi antiincendiu, contribuie la sporirea gradului de instruire a personalului, precum şi menţinerea la un nivel înalt al siguranţei zborurilor în cadrul Aeroportului Internaţional Chişinău.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *