Actualitate

Pe cine apelati daca au crapat tevile?

Gerul siberian din ultimele zile a dat mare bataie de cap administratiei publice locale. In zilele de sambata si duminica, cand mercurul termometrului a atins cifra record din ultimii 20 de ani, ajungand la -26 grade Celsius, a cazut tensiunea la energia electrica la Centrala termica Sud si s-au inregistrat fisuri ale tevilor ingineresti. Mai multe blocuri din Chisinau au ramas fara apa calda.

Din cauza retelelor ingineresti uzate, dar si a gerului cumplit, a avut loc o avarie pe strada Coca, din Chisinau. Pe str. Columna a inghetat apeductul pana la punctual termic, cateva case ramanand fara apa calda. Fara apa calda au ramas si opt gradinite. In weekend sistemele de apa ale acestora au fost golite pentru ca sa nu inghete. Din cauza frigului au fost probleme si cu tevile ingineresti interne. Intr-un apartament din str. Romana s-a defectat caloriferul si au fost inundati vecinii. Daca nu se intervenea in cel mult doua ore, intreg blocul ar fi ramas fara caldura pentru toata iarna. Deoarece si in urmatoarele zile vor fi inregistrate temperaturi mai joase de -20 grade, „Termocom” ii indeamna pe consumatori sa ia masurile necesare pentru a conserva energia termica, sa acopere cu un strat de zapada de cel putin 20 cm tevile ingineresti.

In cazul aparitiei scurgerilor, furnizorul de caldura aduce la cunostinta consumatorilor numerele de telefon care pot fi apelate:

Serviciul Dispecerat general – 44-11-38;
Sect. Ciocana – 33-51-32;
Sect. Centru – 27-40-98;
Sect. Rascani – 44-23-65;
Sect. Botanica – 77-94-11;
Sect. Buiucani – 75-15-29.

 

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *