Astăzi 26 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 18:11
Abonamente

 
 

Actualitate 14 Martie 2018, ora 07:33

Pe lângă Ministerul Afacerilor Externe va fi creat Institutul Diplomatic

Marime Font

Pe lângă Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, va fi înființată o nouă structură – Institutul Diplomatic. În cadrul instituției vor fi oferite cursuri de formare pentru diplomații moldoveni şi străini, cât şi pentru oficialii guvernamentali, pentru experți din sectorul asociativ şi privat. Prevederile se conțin într-un proiect de hotărâre elaborat de către MAEIE, scrie IPN. 

Institutul Diplomatic nu va face parte din sistemul național de învățământ şi nu va fi supus dispozițiilor legale în vigoare cu privire la acreditarea şi licențierea instituțiilor de învățământ şi celor privind sfera științei şi inovării. Conducerea acestuia va fi asigurată de un director numit şi revocat în funcție de către ministrul de externe.

Noua structură va fi finanțată din contul şi în limita alocațiilor bugetare, aprobate ministerului şi din alte venituri: sponsorizări, donații, precum şi publicații, proiecte de asistență externă etc. Personalul scriptic al Institutului va constitui cinci unități, inclusiv directorul. În primă etapă, MAEIE va asigura Institutul cu spațiul necesar pentru desfășurarea activității din contul încăperilor disponibile, ale acestuia din sediul central de pe strada 31 August 1989. Impactul asupra bugetului, la etapa inițială îl va constitui doar fondul de salarizare a unităților de personal prevăzute de structura personalului scriptic al Institutului – aproximativ 500 de mii de lei anual. Sursa: ipn.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 25 Septembrie 2018, ora: 23:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 26 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Râmătorii de sensuri

Totul e înspăimântător de simplu: când ne naștem, fiecăruia, Dumnezeu îi dă câte un Boț de lut, căruia noi îi zicem DESTIN, îi pune în față un CRONOMETRU, dă startul și în perioada de timp rezervată noi trebuie să reușim să modelăm ceva din el.

() Citeşte tot articolul

Editorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md