Astăzi 25 Septembrie 2018, Marţi - Ultima actualizare la ora 16:12
Abonamente

Bună Dimineața 25 Iunie 2013, ora 06:49    Din editia print

Marime Font

Pe plajă, la Sculeanca…

Duminică am ajuns în punctul cel mai de jos la capitolul plajă & băi de soare din întreaga mea „epocă de bronz”.  

 
 

Naiba m-a pus să accept o invitație pe malul lacului din sectorul Sculeanca. În viața mea nu am văzut ceva similar, o mai mare insultă la adresa noțiunii de zonă de agrement. Nisip de balastieră - brăzdat încă de urmele tractoarelor care au încercat să îl niveleze, dar nu au reușit decât să lase niște tranșee defensive de vreo jumătate de metru, în care te puteai adăposti de atacurile aeriene ale mâncătorilor de semințe care treceau prin apropiere - mizerie de nedescris, o baltă sălcie cu miros de mâl, lângă care un puhoi lumpen-proletar făcea cam tot ce îi trecea prin cap.

Începând de la activitățile strămoșești - frigărui, horă, chiuit, borât etc. - până la cele moderne, cum ar fi parkour sau break dance. E inutil să mai spun că mai bine de 50% dintre „agroturiști” nu aveau costume de baie în adevăratul sens al cuvântului. Chiloții și sutienele domestice fac furori în vara asta în zona freestyle de la Sculeanca. Recordul, la capitolul „țâțare” îl deține o domnișoară care, la chiloții cu dantelă rară, care lăsau să se întrevadă o bogată podoabă pubiană, a asortat un sutien din acela din silicon, comercializate la teleshopping, două cupe care se aplică direct pe glandele mamelare, fără bretele sau alte anexe. Desigur, nu există toalete publice, așa că, vrând-nevrând, cel puțin o dată pe sejur ești nevoit să plonjezi, măcar până la brâu în apa sălcie și plină de buruieni acvatice. Excepție fac copiii sub 5 ani, care urinează în cotețele numite pompos cabine de schimb. Dușurile și coșurile de gunoi sunt mai rare decât oazele în Sahara... Pe scurt, oameni buni, dacă nu sunteți amatori de sporturi extreme - era să spun eczeme - suprarealism sau masochism, ocoliți zonele astea!

Un articol de: Valentin Buda
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 24 Septembrie 2018, ora: 13:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolul

Interviu 23 Septembrie 2018, ora: 15:40 de Ana Marchitan

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud: „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial”

PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud:  „Acordarea autocefaliei unei biserici nu va provoca un război mondial” Din editia print

Pentru a afla opinia Bisericii Ortodoxe Române (BOR) privind eventuala recunoaștere a autocefaliei Bisericii din Ucraina, TIMPUL a discutat cu Preasfințitul Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud din cadrul Mitropoliei Basarabiei, fost secretar al Sfântului Sinod al BOR.

( ) Citeşte tot articolul

Carte 23 Septembrie 2018, ora: 05:03

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem

Cum vorbim, cum scriem // Eu vreém, eu beem Din editia print

Mai ieri, de câte ori deschideam vreo pagină în internet, îmi sărea în faţă un spot publicitar, sonorizat de o tânără care întreabă, punând un accent puternic pe primul cuvânt al frazei: „Vrai să trăieşti, să înveţi şi să...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 14 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Vestirea patimilor și a învierii

„Pe când străbăteau Galileea, Iisus le-a spus: Fiul Omului va să fie dat în mâinile oamenilor. Şi-L vor omorî, dar a treia zi va învia. Şi ei s-au întristat foarte!” (Matei 17; 22-23)

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md