Astăzi 20 Septembrie 2018, Joi - Ultima actualizare la 19 Septembrie 2018
Abonamente
 
 
 

Lumea 2 Aprilie 2016, ora 11:47

Pentagon: Liderul Statului Islamic va plăti pentru crimele sale

Marime Font

Liderul grupării jihadiste Stat Islamic (SI), Abou Bakr al-Baghdadi, „va plăti pentru crimele sale”, a dat asigurări Pentagonul, în timp ce armata americană continuă să-i caute pe responsabilii SI, informează sâmbătă AFP. 

„Îl urmărim și îl vom găsi. La fel cum l-am găsit pe mentorul lui, Abou Moussab al-Zarqawi, și l-am ucis. La fel cum l-am găsit pe 'marele maestru al terorismului', Ossama ben Laden, și l-am ucis. Îl vom găsi și pe Al-Baghdadi și el va plăti pentru crimele sale”, a declarat colonelul Steve Warren, purtător de cuvânt al Pentagonului.

„Nu știu dacă justiția va lua forma unei rachete Hellfire sau a unei celule de închisoare întunecoase, însă într-o bună zi el va plăti pentru crimele sale”, a punctat colonelul Warren.Coaliția condusă de SUA a luat drept țintă în ultimele săptămâni mai mulți înalți responsabili ai SI în Irak și Siria, și l-a ucis pe numărul 2 al organizației jihadiste, Abdel Rahman al-Qadouli.

SUA au oferit o recompensă care ajunge până la șapte milioane de dolari pentru informații care ar putea duce la Al-Qadouli, pe care îl consideră un eventual succesor al lui Al-Baghdadi. Pentru acesta din urmă, recompensa este de 10 milioane de dolari. Al-Baghdadi, a precizat Warren, își împarte timpul între Irak și Siria, unde SI a cucerit ample teritorii în 2014.

Șeful Pentagonului, Ashton Carter, a declarat săptămâna trecută că membrii coaliției conduse de SUA sunt pe cale să-i "elimine sistematic" pe liderii SI.

SUA au anunțat la începutul lui martie că "l-au ucis probabil" într-un bombardament pe Omar al-Shishani, supranumit "Omar Cecenul", "ministru al apărării" al SI. 

Sursa: agerpres.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul