Astăzi 26 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 08:50
Abonamente

 
 

Finanţe 25 Iulie 2015, ora 12:16

Pentru a accesa 262 de milioane de dolari, RM trebuie să treacă controlul indicatorului de corupţie

Marime Font

Moldova trebuie să îndeplinească criteriile de eligibilitate ale Corporaţiei Provocările Mileniului a Guvernului SUA, inclusiv să treacă controlul indicatorului de corupţie şi alţi factori, pentru a fi discutată posibilitatea unui al doilea Program Compact. 

Moldova trebuie să treacă testul integrităţii pentru un nou Program Compact

Subiectul a fost abordat ieri, pe 24 iulie, la întrevederea vicepreşedintelui adjunct al Corporaţiei Provocările Mileniului al Guvernului SUA, Fatema Sumar, cu prim-ministrul interimar al Republicii Moldova, Natalia Gherman, transmite IPN.Ambasada SUA la Chişinău anunţă că în timpul vizitei în Republica Moldova, delegaţia Corporaţiei Provocările Mileniului a participat la lansarea sistemului de irigare din Coşniţa, cel mai mare sistem de irigare din cele 10 reabilitate cu fondurile Programului Compact, şi s-a întâlnit cu fermierii şi beneficiarii locali. Delegaţia va mai vizita porţiuni din şoseaua de 96 km dintre Sărăteni şi Soroca, reconstruită în cadrul Programului Compact, se va avea întâlniri cu cultivatori de livezi şi reprezentanţi ai oficialităţilor locale.

Programul Compact, semnat de Corporaţia Provocările Mileniului cu Moldova, va fi încheiat pe 1 septembrie 2015. Valoarea acestuia este de 262 de milioane de dolari, iar investiţiile au vizat proiecte de reconstruire a sistemelor de irigare, acces la finanţare pentru agricultură şi reabilitarea unei porţiuni integre a unei şosele naţionale a ţării.

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 25 Septembrie 2018, ora: 23:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 26 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Râmătorii de sensuri

Totul e înspăimântător de simplu: când ne naștem, fiecăruia, Dumnezeu îi dă câte un Boț de lut, căruia noi îi zicem DESTIN, îi pune în față un CRONOMETRU, dă startul și în perioada de timp rezervată noi trebuie să reușim să modelăm ceva din el.

() Citeşte tot articolul

Editorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md