Actualitate

Pentru a nu fi evacuata, si-a stropit copiii cu benzina

Zulfina Asherov, din disperare ca va fi evacuata din subsolul blocului in care locuieste, si-a stropit copiii si casa cu benzina, amenintand ca le va da foc. Familia este din Karabah, s-a refugiat in R. Moldova in 1990, iar in 2004 s-a instalat in acest subsol. Responsabilii de la primarie ne-au declarat ca spatiul respectiv nu este locuibil.

Luni-dimineata, oficiul executoriu de sector urma sa evacueze familia Ascherov din subsolul de pe str. D. Rascanu conform deciziei irevocabile a Judecatoriei Rascani. Reprezentantii oficiului s-au prezentat la usa exact la ora noua, asa cum era stabilit in hotararea instantei de judecata. Familia nu a deschis, de aceea locatarii urmau sa fie scosi cu forta din incapere. La fata locului au sosit reprezentanti ai MAI, ai Departamentului protectie civila si situatii exceptionale, ai Serviciului de pompieri si ai Salvarii.

Situatia s-a agravat in momentul in care de la subsol au inceput sa se faca auzite tipetele parintilor si copiilor lor. Acestia amenintau ca-si vor da foc, daca organele de forta vor incerca sa sparga usa. Pe de alta parte, Ina Barcari, responsabila Oficiului de executare al Judecatoriei Rascani, incerca sa-i convinga ca „exista hotararea definitiva a instantei judecatoresti, iar noi ne conformam deciziei acestei instante”…

In cele din urma, conflictul a fost aplanat de Nistor Grozavu, viceprimarul capitalei. „Decizia judecatoreasca de evacuare va fi amanata, iar Consiliul municipal urmeaza sa adopte o hotarare in acest sens in decurs de zece zile”, a declarat viceprimarul, linistind spiritele.

Totusi, din cauza mirosului puternic de benzina care persista la subsolul blocului, Zulfina Ascherov s-a intoxicat si si-a pierdut cunostinta, fiind transportata de urgenta la spital. Potrivit medicilor, in prezent ea se afla in afara oricarui pericol.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *