Frumusețe

Perfecţiunea buzelor în sezonul rece

Aşa cum aţi observat, iarna, riscul de crăpare al buzelor este mai ridicat. Probabil nu de puţine ori vi s-a întâmplat să uitaţi sau să vă grăbiţi să ieşiţi fără a vă ruja şi aţi observat că buzele au rsimţit acest lucru. Buzele nu au glande sebacee şi sunt vulnerabile atunci când condiţiile meto nu sunt prielnice. Pentru a ajuta buzele să fie senzuale, trebuie să ai grijă de ele înr-un mod deosebit. Poţi face acest lucru extrem de uşor, acasă şi fără a chelui extreme de mult. 

CONSUMĂ LICHIDE
Hidratarea este un element foarte important pentru buzzer. În cazul în care nu bei suficientă apă, cam 2 litri pe zi, buzele tale vor resimţi aceasta. Ele se vor usca şi crăpa mult mai uşor.

MIEREA
Când crăpăturile din buze sunt dureroase, problema poate fi cauzată de bacterii. Aplică pe buze un strat de miere naturală. Are efect antibacterian puternic. După 30 de secunde, acoperă buzele cu vaselina cosmetică, apoi, după 15 minute clăteşte-le.Buzele tale vor fi catifelate şi moi.

BALSAMUL DE BUZE
Balsamul de buze bazat pe ceară de albine este unul dintre cele mai eficace pentru buzele crăpate. Alte ingrediente care hidratează buzele, vindecă sau previn crăpăturile sunt untul de shea, glicerina, ricinul, uleiul de migdale sau de măsline.

MULTIVITAMINE
Crăparea buzelor care afectează colțurile gurii poate apărea pe fondul unei deficiențe de vitamine. Ia un complex de multivitamine care asigură necesarul zilnic de vitamine B și vitamina C.

RENUNŢĂ LA CÂTEVA OBICEIURI

Renunțarea la câteva obiceiuri proaste poate fi suficientă pentru ca buzele tale să-și revină. Nu-ţi mai umezi buzele cu salivă, inclusiv în momentele în care sunt uscate! Chiar dacă se umezesc temporar, enzimele din salivă contribuie la uscarea buzelor sensibile.
Evită respirația pe gură atunci când acest lucru este posibil. Decongestionează căile respiratorii înainte de culcare pentru a nu avea motive să respiri pe gură în timpul nopţii. Dacă ai buzele foarte uscate poţi să aplici un strat de balsam de buze chiar înainte de culcare. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *