Frumusețe

Perfecţiunea fondului de ten

Alegerea unui fond de ten care nu se potriveşte cu tipul tău de piele poate fi fatală pentru machiaj şi pentru felul în care arăţi. Pentru ca totul să fie desăvârşit, fondul de ten trebuie să arate așa, ca şi cum nu l-ai avea pe faţă! Deşi ești machiată, tenul trebuie să fie cât mai aproape de natural. Dacă este aplicat corect, rezultatul va fi extrem de plăcut pentru tine. După aplicarea fondului de ten, pielea trebuie să devină fină şi fără imperfecţiuni. Iar cel mai important lucru este ca tenul să arate mai bine decât înainte de folosirea acestuia. 

Fondurile de ten sunt disponibile în formule diferite, iar tu nu trebuie decât să alegi corect tipul de fond de ten potrivit ca textură şi consistenţă. În acest moment, pe piaţă se găseşte o gamă variată de astfel de baze pentru machiaj. Ai de ales între cremele light, loţiunile de tip balsam pigmentate, fondurile de ten sub formă de stick care conferă o acoperire mare sau formulele „oil-free”, dar numai dacă ai tenul normal, gras sau mixt. Dacă ai ales textura potrivită, trebuie să alegi şi culoarea potrivită. Fondul de ten trebuie să uniformizeze culoarea tenului.

Culoarea fondului de ten trebuie să fie cât mai apropiată de cea a tenului. Ca şi orice alt produs cosmetic, testează şi fondul de ten într-o lumină naturală, alege să mergi lângă o fereastră sau chiar în afara magazinului pentru a fi convinsă de alegerea făcută. Testează pe piele mereu orice produs cosmetic înainte de a-l cumpăra.

Fondul de ten se aplică din centrul feţei. Poţi folosi bureţelul, pensula cu peri artificiali sau te poţi ajuta chiar de degete. În cazul că alegi să aplici fondul de ten cu ajutorul degetelor, trebuie să faci tot posibilul ca să nu laşi surplus pe faţă. Pentru a nu încărca tenul, poţi netezi cu ajutorul bureţelului sau al unei dischete demachiante. Foloseşte o cantitate mică de produs! Pentru un efect reuşit, aşteaptă câteva minute ca fondul de ten să pătrundă bine în piele, apoi aplică încă un strat doar în zonele în care mai este necesar. Ai grijă ca în dreptul maxilarelor să nu creezi o mască! Întinde fondul de ten cât mai bine şi nu uita de gât şi de decolteu.

Timpul Suplimentul Femeia
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *