Actualitate

Perioada de agitaţie electorală redusă în jumătate

„Examinând legislaţia mai multor state termenul de 60 de zile pentru perioada electorală se consideră excesiv de mare. Durata excesivă a campaniei electorale în contextul crizei politice din RM are ca efect crearea unui declin al activităţii organului legislativ şi conduce la stagnarea unor importante reforme începute sau care urmează a fi demarate în interesul cetăţenilor,” şi anume: îndeplinirea condiţiilor pentru eliminarea vizelor, pregătirile pentru prima misiune de evaluare a misiunii europene în RM, demararea negocierilor pentru liber schimb, în colaborare cu misiunile UE şi aprobarea bugetului pentru 2011, a menţionat Mihai Godea în cadrul unei conferinţe de presă.

Întrebat fiind dacă aceste modificări ale Codului Electoral nu contravine recomandărilor Comisiei de la Veneţia, care de regulă se pronunţă împotriva oricăror modificări înainte de alegeri, Mihai Godea a ţinut să explice: „ Comisia recomandă ca regulile să nu se schimbe cu cel puţin 6 luni înainte de alegeri, dar nu în vederea îmbunătăţirii lor”.

Totodată liderul PLDM a ţinut să sublinieze că înjumătăţirea perioadei de desfăşurare a campaniei electorale vor reduce cu cel puţin 30 la sută cheltuielile acestora.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *