Atitudini

Perioada de tranziţie

Aceasta este una dintre întrebările care bântuie gândurile oamenilor ce trec printr-o schimbare majoră în viaţa lor. Nu contează motivul schimbării, domeniul, vârsta pe care o avem, ci contează cum vom aborda viaţa pe care o vom avea de acum înainte.

Cele mai importante gânduri cu care trebuie să o apucăm pe un nou drum sunt cele pozitive. Lăsaţi toată durerea la ziua de ieri şi luaţi cu voi doar ce a fost bun. Se spune că puterea exemplului e singura care educă. Nu sfaturile. Uită-te de ce elevii nu-i respectă pe profesori şi refuză să înveţe. Motive sunt multiple, dar unul dintre ele e îmbrăcat în această întrebare: „Cum poate un profesor să mă înveţe să am o viaţa frumoasă şi împlinită, dacă el nu o are?”. Aşa că nu aveţi altceva mai bun de făcut decât să luaţi exemple bune de la oamenii care au trecut şi ei peste momente grele şi au reuşit să meargă mai departe cu demnitate.

Ştiu că la fel ca în toate, teoria este simplă, dar atunci când ajungi la practică devine complicat şi anevoios. Există o perioadă de tranziţie în toate, pe care nu trebuie să o alungaţi din viaţa voastră, dar cu cât găsiţi portiţa de ieşire mai repede cu atât va fi mai bine pentru voi.

Am învăţat că liniştea sufletească stă în aflarea şi acceptarea adevărului care tronează în spatele unei schimbări, de orice natură ar fi ea. Astfel este recomandat să staţi cu ochii deschişi până când aflaţi adevărul, iar apoi durerea din voi va găsi acea portiţa de ieşire. Nu luaţi niciodată problemele peste noapte cu voi şi nu vă începeţi ziua de azi gândindu-vă la problemele zilei de ieri.

Se spune că atragem în viaţă alături de noi oamenii pe care îi merităm şi de pe urma cărora trebuie să învăţăm o lecţie. La asta eu aş adăuga că întotdeauna de pe urma celor din jurul nostru avem de adunat cunoştinţe despre cum să fim mai puternici, mai înţelepţi, mai capabili şi mai experimentaţi.

Niciodată nu este uşor să o iei de la capăt, e clar pentru toată lumea, dar atunci când asta înseamnă pentru tine cea mai bună soluţie, trebuie să o faci cu capul sus şi privind cu credinţă spre viitor. Niciodată nu ştim ce ne aşteaptă şi cât timp ne mai aşteaptă ceva, dar până când nu se termină ghemul nu avem altceva mai bun de făcut decât să ne facem noi, singuri, viaţa mai frumoasă.

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *