Astăzi 26 Septembrie 2018, Miercuri - Ultima actualizare la ora 13:13
Abonamente

 
 

Social 21 Mai 2017, ora 10:33

Perioada de vacanţă în grădinițe va fi stabilită de către APL și administrația instituției

Marime Font

Perioada de vacanţă în grădinițe va fi stabilită de către Administrația Publică Locală (APL) și conducerea instituțiilor, în urma consultării părinților, potrivit unor modificări ce urmează a fi operate de către ministerul Educației la proiectul Regulamentului-tip de organizare și funcționare a instituției de educație timpurie.

Serviciul de presă al ministerului Educației a specificat că decizia privind perioada vacanței în grădinițe va fi luată pînă la 1 decembrie a anului în curs și va fi adusă la cunoștința tuturor părinților cu cel puţin 30 de zile înainte de data începerii acesteia.

Totodată, în perioada vacanței instituției, APL şi conducerea grădiniței, vor lua măsuri de încadrare a copiilor în instituții din raza unității administrativ-teritoriale, care vor funcţiona în această perioadă şi care vor putea oferi părinților alte alternative precum: centre comunitare, tabere cu sejur de zi, grupe de serviciu ș.a.Sursa citată a mai precizat că decizia a fost luată în urma unor consultări publice repetate cu părinții și reprezentanții Administrațiilor Publice Locale.

Ministerul Educație a prezentat în luna martie curent un nou Regulament de organizare și funcționare a instituției de educație timpurie, care prevedea că pe timp de vară grădinițele nu vor funcționa 42 de zile, fapt ce i-a revoltat pe mulți dintre părinți. Conform documentului, în această perioadă urmau a fi realizate lucrări de igienizare, de reparaţii curente/capitale sau dezinsecţie, precum și acordarea concediilor personalului instituției.

Sursa: Moldpres

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Actualitate 25 Septembrie 2018, ora: 23:44 de Ana Marchitan

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă Din editia print

ANCHETĂ /// Kievul a declanșat război în lumea ortodoxă

Rușii consideră că nu e timpul potrivit pentru acordarea autocefaliei Bisericii de la Kiev, în timp ce ucrainenii dau asigurări că numai așa se va face dreptate

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 26 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Râmătorii de sensuri

Totul e înspăimântător de simplu: când ne naștem, fiecăruia, Dumnezeu îi dă câte un Boț de lut, căruia noi îi zicem DESTIN, îi pune în față un CRONOMETRU, dă startul și în perioada de timp rezervată noi trebuie să reușim să modelăm ceva din el.

() Citeşte tot articolul

Editorial 24 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 24 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Republica Moldova cu o mână dă, cu alta lovește

Republica Moldova e un ceas cu rotițele stricate. Sau, mai degrabă, fiecare rotiță funcționează de capul ei. Iar dacă ele nu funcționează cum trebuie, nu avem nici oră, nu avem nici ceas. Moldova ca stat e de mult timp nefuncțională.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

 


Cele mai citite articole Timpul.md