Ultima oră

Pesta porcină africană: Ce se întâmplă în organism dacă mâncăm carne de porc infestată

Pesta porcină africană este o boală virală produsă de virusul Asfarviridae, care infectează porcii domestici și porcii mistreti și care produce o boală gravă, letală la aceste animale, conform Digi24.

Prezentă în Europa de Est de câțiva ani, epidemia a ajuns și în România și a dus la sacrificarea a peste 120.000 de animale pentru a preveni răspândirea, dat fiind că încă nu există niciun vaccin care să trateze pesta porcină africană.

Există totuși și o veste bună. Aceasta nu este un real pericol pentru sănătatea noastră, pentru că agentul patogen nu se transmite la om. Chiar și așa, este recomandat să nu mâncăm carne infestată. Trebuie să avem grijă să gătim bine carnea, virusul fiind rezistent doar la temperaturi scăzute.

digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *