Peste 100 de senatori și deputați din partea tuturor partidelor politice din actualul Legislativ al României au constituit grupul „Prietenii Unirii”, la inițiativa Platformei Unioniste Acțiunea 2012. Aceștia și-au stabilit agenda de lucru pentru următoarele trei luni, în cadrul ședinței de lansare a grupului, care a avut loc luni, la Palatul Parlamentului din București.
Aducerea unui contribuții substanțiale în accelerarea procesului de înfrățiri între localitățile din România și cele din Republica Moldova, dar și a schimburilor culturale dintre populația din stânga Prutului și cea din dreapta Prutului, prin intermediul programului „Cunoaște-ți Țara”, soluționarea punctuală a problemelor referitoare la procesul educațional din România pentru tinerii din Republica Moldova, rezolvarea aspectelor care prezintă dificultăți în procesul de redobândire a cetățeniei române, precum și stimularea cooperării interinstituționale în ceea ce privește subiectul Republica Moldova sunt obiectivele asumate spre îndeplinire de grupul Prietenii Unirii.
De asemenea, parlamentarii își vor aduce aportul la marcarea corespunzătoare a Centenarului Marii Uniri, moment care să trebuie să includă Basarabia, ca parte integrantă din statul român interbelic.
Grupul intraparlamentar „Prietenii Unirii”, care a sprijinit mișcarea unionistă de pe ambele maluri de Prut, a funcționat și în legislatura 2012 – 2016 de la București.
LISTA PARLAMENTARILOR CARE AU AGREAT PARTICIPAREA LA INIȚIATIVELE GRUPULUI O PUTEȚI VEDEA AICI.
* Lista nu este finală, aderarea la grup fiind posibilă și după ședința de constituire din 29 mai 2017
radiochisinau.md
|
De trei sferturi de secol, spațiul public din Republica Moldova, a fost poluat de o istorie de război, cu mai mulți eroi sovietici, lângă satul nistrean Răscăieți. S-a tot povestit că, în noaptea de 17 aprilie 1944, un grup de 11 ostași ai armatei roșii au trecut Nistrul pe...
( ) Citeşte tot articolulAm văzut scris la televizor: patron agenţie de turism comerciant motociclete De ce nu e recomandabil? Marcarea relaţiilor sintactice dintre cuvinte se realizează în diverse moduri: prin intermediul cazului (cărţile colegului) sau al prepoziţiilor (cartea de poveşti),...
( ) Citeşte tot articolul