Astăzi 20 Septembrie 2018, Joi - Ultima actualizare la ora 09:34
Abonamente
 
 
 

Chișinău 21 Ianuarie 2014, ora 10:44

Peste 120 de sate din 13 raioane rămân fără lumină electrică

Marime Font

Iarna adevărată intră în drepturi cu polei, copaci doborâți și deconectări de la energia electrică. 

În ultimele 24 de ore, din cauza chiciurei au fost înregistrate peste 150 de cazuri de căderi sau rupturi de arbori în Chișinău. Circulația pe unele străzi se desfășura cu dificultate. Autoritățile au fost sesizate despre 15 cazuri de rupturi ale copacilor pe automobile. Potrivit unui comunicat al primăriei capitalei, angajaţii Asociaţiei de gospodărire a spaţiilor verzi au lucrat până la ora 2.00 de noapte, cu 7 echipe de intervenţie. Prin intermediul Dispeceratului central municipal, (022) 22-22-67, sunt înregistrate sesizări despre cazuri de rupturi de arbori şi în continuare.

Totodată, numărul localităților rămase fără lumină continuă să crească. Potrivit ultimelor informații operative, 127 de sate din 13 raioane sunt deconecatate de la energia electrică.Cele mai multe localități rămase pe întuneric sunt în raioanele Anenii Noi, Căușeni, Cimișlia și Criuleni.

Restul localitățilot fără energie electrică sunt în Ungheni, UTA Găgăuzia, Cahul, Cantemir, Leova, Telenești, Orhei, Strășeni, Hâncești, Ștefan Vodă, Ialoveni și Chișinău. Echipele specializate lucrează în teren pentru reconectarea consumatorilor.

Timpul.md
 

 

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md