Social

Peste 250 de copii din România şi Moldova se odihnesc la Dubăsari

Ei vor avea parte de excursii, activităţi cultural-artistice, concursuri sportive.

Biletele în tabăra de odihnă pentru elevii din România au fost oferite de către Ministerul Educaţiei de la Chişinău în baza Protocolului de colaborare între Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova şi Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului din România. În baza Protocolului de colaborare, alţi 360 de copii din şcolile de pe malul drept al Nistrului şi 90 de copii din raioanele de est şi din or. Bender s-au odihnit în această vară la Sulina, jud. Tulcea, România.

Totodată, în prezent 80 de copii din şapte instituţii rezidenţiale din Moldova se află într-un sejur de două săptămâni în Tabăra medicală de vară „Swisscor” din Trogen, Elveţia. Copiii care provin din familii social-vulnerabile sau au anumite dizabilităţi sunt găzduiţi de o echipă de medici specialişti care le vor oferi toate îngrijirile necesare. Pe parcursul sejurului, pentru ei vor fi organizate excursii, jocuri şi activităţi sportive. Este programată o excursie pe lacul Constance, precum şi o vizită a grădinii zoologice din Rapperswil. Ziua de 3 august 2012 va fi consacrată întâlnirilor „Swisscor”. În cadrul acestor întâlniri, copiii din Republica Moldova vor prezenta un program cultural.

Aceştia au plecat în Elveţia la 26 iulie, iar primele zile ale sejurului au fost rezervate pentru un examen medical şi stabilirea programului medical individual.

Tabăra medicală „Swisscor” este organizată cu suportul Departamentului pentru Dezvoltare şi Cooperare al Elveţiei şi Ministerul Educaţiei al Republicii Moldova în baza prevederilor Acordului de parteneriat între Fundaţia „Swisscor” şi Ministerul Educaţiei. Copiii moldoveni din instituţiile rezidenţiale s-au mai aflat în taberele de vară medicale „Swisscor” în anii 2007 şi 2010.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *