Astăzi 23 Septembrie 2018, Duminică - Ultima actualizare la 22 Septembrie 2018
Abonamente
 
 
 

Economie 17 Mai 2017, ora 16:35

Peste 2500 de companii au primit finanțare în cadrul programelor gestionate de ODIMM

Marime Font

Peste 2500 de companii au primit timp de 10 ani finanțare în cadrul programelor gestionate de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM), în valoare totală de aproximativ 235 de milioane de lei. Anunțul a fost făcut astăzi de către directorul general al ODIMM, Iulia Iabanji, în cadrul unei conferințe de presă organizată cu ocazia aniversării de zece ani de la crearea instituției, informează MOLDPRES.

Potrivit directorului ODIMM, în această perioadă, peste 100 mii de cetățeni care locuiesc în țară sau muncesc peste hotare au beneficiat de programele și proiectele implementate de ODIMM. „Au fost create nouă Incubatoare de afaceri în raioanele țării, iar altele două vor fi inaugurate în acest an la Călărași și Cahul. Ca rezultat au fost create peste 3700 de locuri de muncă”, a spus Iabanji.

Prezent la eveniment, viceministrul Economiei, Vitalie Iurcu, a menționat că apreciază mult succesele ODIMM obținute în cei 10 ani. „Sute de cetățeni au beneficiat pe parcursul acestor ani de suportul organizației. Sperăm ca în viitor să implementăm și alte programe, care ne vor aduce succese în economia țării și vor crea condiții mai bune de muncă pentru cetățeni”, a susținut Iurcu.La rîndul său, șeful Delegației Uniunii Europene în R. Moldova, Pirkka Tapiola, a declarat că datorită ODIMM, s-a reușit obținerea unor realizări importante pentru țara noastră. „Acest sector este unul foarte activ, fără de care R. Moldova nu s-ar putea moderniza. Astfel, în toți acești ani am văzut un efort comun al antreprenorilor, Guvernului și al partenerilor externi, datorită cărora s-a reușit implementarea unor programe foarte importante. Reiterez că suportul UE pentru ODIMM este unul de durată, vom continua să oferim sprijinul nostru prin finanțarea directă a organizației, întrucît întreprinderile mici și mijlocii au o contribuție enormă la economia țării”, a remarcat Tapiola.

În context, managerul de țară pentru R. Moldova din partea Băncii Mondiale, Alexander Kremer, a specificat că viitorul R. Moldova aparține sectorului privat, de aceea partenerii externi au o mare încredere în potențialul ODIMM. „Este foarte important să ne focusăm pe dezvoltarea sectorului privat. Rolul ODIMM este extrem de important în redresarea modelelor ineficiente și îmbunătățirea mediului de afaceri. Banca Mondială va continua să sprijine organizația în implementarea programelor și extinderea gamei de servicii”, a precizat Kremer.

ODIMM a fost creată acum 10 ani de către Ministerul Economiei ca și organizație publică, non-profit, la autogestionare. Printre cele mai importante programe naționale gestionate de organizație sînt: Pare 1+1, Programul de Atragere a Remitențelor în Economie, Fondul de Garantare a Creditelor și Programul de Reabilitare Economică a Tinerilor.  


blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul