Bălti

Peste 30 mii simpatizanţi PDM au participat, la Bălţi, la un miting al Partidului Democrat

"Anume din acest motiv, în iunie curent, Partidul Democrat a lansat noua Agendă socială pentru Moldova, obiectivul prioritar al căreia este soluționarea problemelor curente ale populației, de ordin social-economic", a afirmat Marian Lupu. Liderul democrat a adăugat că "nu vom avea nici salarii, nici pensii, nici locuri de muncă, dacă și în continuare se va încerca dezbinarea societății prin exaltarea problemelor ce țin de limbă, identitate națională etc".

"Astăzi, Moldova este țara din care cetățenii doresc să plece. Iată la ce a dus războiul politic, pe care PDM vrea să le oprească. PDM nu împarte cetățenii după principiul etnic. PDM privește diversitatea etno-culturală a Moldova ca un potențial enorm de dezvoltare. În această diversitate este bogăția și valoarea noastră", a spus președintele PDM.

"Noi pledăm pentru întărirea independenței și suveranității Republicii Moldova. Dar, noi vedem această întărire nu ca o "mobilizare" a moldovenilor prin ură față de "dușmani" inventați. Noi vedem această fortificare ca un proces de transformare a Moldovei întrun stat bine gestionat, care poate garanta respectarea drepturilor fundamentale ale cetățenilor", a adăugat liderul PDM.

În acest context, liderul Partidului Democrat și-a exprimat regretul că, în perioada campaniei electorale, unii politicieni întreprind acțiuni, ce duc la exaltarea situației, atât în interiorul țării, cât și în relațiile cu partenerii externi. Potrivit lui Marian Lupu, "adresarea președintelui interimar, Mihai Ghimpu, către secretarul general al NATO, în care solicită sprijinul în a determina Rusia privind retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Republicii Moldova, reprezintă un pas iresponsabil, având la bază exclusiv scopul electoral, prin consolidarea electoratului pro-liberal".

"Dar acest pas poate duce la efecte negative pentru întreaga țară. Prin lansarea unor asemenea apeluri se crează impedimente serioase în procesul de reglementare transnistreană. În plus, NATO nu este o organizație abilitată cu împuterniciri de a se implica în medierea acestui conflict. Respectiv, tentativa de a atrage NATO în procesul de soluționare a problemei transnistrene reprezintă o încercare nejustificată de a introduce modificări în formatul de negociatori, deja stabilit", a adăugat președintele PDM.

Marian Lupu a evidențiat că adresarea lui Ghimpu către NATO poate avea urmări deosebit de grave în condițiile pregătirilor pentru summit-ul șefilor de stat a țărilor OSCE, care va avea loc în Astana, în decembrie curent. Aceasta în condițiile în care la acest summit se așteaptă aprobarea unor documente importante, care vin să contribuie la deblocarea procesului de negocieri.
Serviciul de presă al PDM

Mihaela Munteanu

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *