Cultură

Peste 40 de documentare vor fi proiectate la Festivalul „Cronograf”

Noutatea Festivalului este programul de filme educative pentru elevii claselor primare şi gimnaziale „Cronograf Junior”. Organizatorii îşi propun să atragă copiii în sălile de cinema pentru a-i familiariza cu lumea filmului documentar.

Potrivit unui comunicat de presă al organizaţiei OWH Studio, în acest an vor fi proiectate filme documentare din Iran, Franţa, Georgia, Israel, Ungaria, Cehia, România, Letonia, Grecia, etc. Cele 45 de filme care au trecut preselecţia vor concura la patru secţiuni: Secţiunea principală, Secţiunea CadRO, Secţiunea producţii locale şi Secţiunea „Un Like pentru documentar”. Totodată, pe lângă proiecţiile înscrise în concurs vor fi şi proiecţii speciale în afara competiţiei.

La ediţia curentă vor fi organizate o serie de evenimente-satelit pentru diverse categorii de public. Astfel, va fi organizată o masă rotundă cu tema: „Educaţie prin film”, în cadrul căreia vor fi iniţiate discuţii despre importanţa educaţiei prin mijloacele audiovizuale, şi în special, prin filmul documentar. De asemenea, un atelier pentru cronicarii de film din Republica Moldova.

În cadrul Festivalului va fi organizat un master-class în actoria de film, care va fi susţinut de actriţa Cristina Flutur din România, care a luat în anul 2012 Premiul pentru interpretare feminină la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes, pentru rolul Alinei (După dealuri/Beyond the hills). Regizorul Pavel Cuzuioc va vorbi despre cariera filmului în festivaluri la un alt master-class destinat tinerilor cineaşti moldoveni.

FIFD „Cronograf” a ajuns în acest an la a XIII-a ediţie. Festivalul a fost lansat în 2001 şi este organizat de către OWH Studio.

Sursa: IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *