Actualitate

Peste 40 de localităţi au fost deconectate de la energia electrică în urma intemperiei

Potrivit Serviciului de presă al companiei Gas Natural Fenosa, intemperia a afectat grav reţelele electrice, cauzînd numeroase defecţiuni ce au condus la întreruperea avariată a livrării energiei către consumatori. Astfel, cele mai afectate sînt raioanele Călăraşi – 14 localităţi, Teleneşti – 14, Leova – 5 şi Orhei – 4. Totodată, un mare pericol prezintă conductorii rupţi în liniile electrice aeriene, fiind înregistrate 145 de avize în acest sens. Pentru efectuarea lucrărilor operative de reparaţii au fost mobilizate 85 de echipe, care muncesc în teren.

Totodată, în dimineața zilei de astăzi, ofițerul de presă al Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale, Liliana Pușcașu, a menționat că furtuna de aseară a deteriorat acoperișuri și a doborît copaci în mai multe localități din țară. ”Peste acoperișurile a trei case din orașul Briceni au căzut arbori, iar în localitatea Bulboaca, raionul Briceni, vîntul a afectat două depozite și grădinița din sat. Totodată, în orașul Lipcani au fost parțial deteriorate acoperișurile a două blocuri, iar doi copaci au strivit acoperișurile a două gospodării”, a spus Pușcașu.

Furtuna a afectat municipiul Bălți și localități din raioanele Rezina, Fălești și Ungheni, unde mai mulți copaci au căzut, iar salvatorii au intervenit pentru deblocare. „Comisiile pentru situații excepționale estimează suma prejudiciilor înregistrate”, a precizat Pușcașu.

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis anterior Cod galben de vreme caniculară și pericol excepțional de incendiu. Avertizarea este valabilă pînă pe 1 iulie. Totodată, pentru următoarele zile meteorologii prognozează ploi cu descărcări electrice pe întreg teritoriul țării. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *