Ultima oră

Peste 500 de milioane de euro cheltuiţi pe Litoral românesc, în cel mai bun sezon din ultimii 10 ani

Distracţie de la apus până la răsărit. Nopţi albe pe nisipul fierbinte. Mii şi mii de oameni fericiţi.
Aşa a început sezonul estival 2018. Din Vama Veche până în Mamaia, litoralul a vibrat. Şi ce vară a fost…

Iar sezonul se încheie cu un record. Au fost peste un milion şi jumătate de turişti la mare, cu 10 la sută mai mulţi ca anul trecut. Cât au cheltuit ei? 100 pe euro pe zi, fiecare, spun responsabilii din turism. La un sejur mediu de 4 zile, astea înseamnă peste jumătate de miliard de euro lăsat în conturile hotelierilor, restaurantelor şi cluburilor de pe litoral.

Cea mai scumpă masă într-un club a fost rezervată cu 15 mii de euro,în noaptea în care Paris Hilton a mixat pentru invitaţi. Nu a fost singura extravaganţă a sezonului. Cei cu bani au venit la petreceri direct cu elicopterul. Ce-i drept, cu mari emoţii.

Dar vara care s-a încheiat a mai avut ceva deosebit. A fost cea mai ploioasă din ultimii 10 ani. În iulie, aproape fiecare zi începea sau se termina cu o furtună. Dar turiştii s-au adaptat imediat. Şi au iubit baia în mare pe ploaie. Iar în acest an, voucherele de vacanţă oferite bugetarilor au ajutat bilanţul să arate aşa: luna august a avut cei mai mulţi turişti cazaţi pe litoral, în ultimii 10 ani. Un sejur de 3 nopţi a costat chiar şi 10 mii de lei, de Ziua Marinei, mai scump ca la Saint Tropez.

Chiar şi la început de septembrie, au fost hotelieri care s-au văzut nevoiţi să refuze clienţi.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *