Astăzi 18 Septembrie 2018, Marţi - Ultima actualizare la ora 15:19
Abonamente

 

 
 
 

Eveniment 30 Aprilie 2016, ora 12:11

Peste 500 de pompieri și salvatori vor fi la datorie în ziua de Paști

Marime Font

Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale va menține securitatea antiincendiară de sărbători. 

100 de autospeciale de intervenție vor fi gata să intervină pentru a lichida consecințele situațiilor excepționale. Inspectorii supravegherii de stat a măsurilor contra incendiilor vor monitoriza securitatea antiincendiară la bisericile din țară, iar efectivul de trupă va fi gata să intervină în situații de risc.

Sâmbătă, 30 aprilie, începănd cu ora 18:00, în preajma Catedralei Mitropolitane din Chișinău, securitatea antiincendiară va fi asigurată de 8 angajați ai serviciului, iar o autospecială de intervenție va fi prezentă în preajma edificiului. În municipiul Chișinău, sunt în stare de pregătire 15 autospeciale de intervenție, iar servantul de luptă e completat cu tehnică necesară de rezervă.Angajații Serviciului Situații Excepționale sunt gata să intervină în situații excepționale, iar oamenii sunt rugați să sune la telefonul 901 în situații de risc. Pompierii îndeamnă enoriașii să respecte regulile antiincendiare în preajma lăcașelor de cult și să folosească cu atenție maximă focul deschis. Mai mult, salvatorii solicită ca în prejma lăcașelor de cult, intrările să fie menținute libere, pentru ca tehnica de intervenție să aibă acces liber în caz de necesitate.

Timpul.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 08:04

Semnificaţii istorice pentru 18 septembrie / 1923 - S-a născut Regina Ana, soţia Regelui Mihai al României

Semnificaţii istorice pentru 18 septembrie / 1923 - S-a născut Regina Ana, soţia Regelui Mihai al României Foto: Mediafax.ro/Afp

1970 - A murit, la doar 28 de ani, Jimi Hendrix, considerat unul dintre cei mai mari chitarişti rock din lume. Stilul său de a cânta la chitara electrică a influenţat majoritatea chitariştilor moderni. În 2003 a fost numit de revista Rolling Stone „Cel mai mare chitarist al...

( ) Citeşte tot articolulEditorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 10 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

27 de ani

A mai trecut un an de la declararea independenței. Unii dintre noi au sărbătorit, au ţinut discursuri, au dansat, au mers la concerte. De parcă totul ar fi fost minunat. 27 de ani de dezamăgiri.

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md