Externe

Peste doua luni, un milion de moldoveni va intra liber in Romnia

Conventia privind micul trafic de frontiera dintre RM si Romania ar putea fi semnata pana la sfarsitul acestui an, a declarat sambata, in cadrul sedintei guvernului, Iurie Leanca, ministrul Afacerilor Externe si Integrarii Europene. La aceeasi sedinta, guvernul a adoptat o hotarare care stipuleaza ca negocierile cu partea romana in acest sens vor demara la Chisinau chiar incepand de astazi, 19 octombrie.

Tot astazi, urmeaza a fi definitivata lista localitatilor ce vor beneficia de prevederile Conventiei. In conformitate cu normele europene, de facilitatile de circulatie ar putea beneficia integral cetatenii din 11 raioane ale RM: Briceni, Edinet, Rascani, Glodeni, Falesti, Ungheni, Nisporeni, Hancesti, Leova, Cantemir, Cahul, iar UTA Gagauzia si alte cinci raioane – Sangerei, Calarasi, Straseni, Cimislia, Taraclia – partial. Lista urmeaza sa fie definitivata in cadrul negocierilor.

Documentul va viza, in special, cetatenii RM care locuiesc in zona de frontiera, situata la cel mult 50 km de Prut. Ei vor avea posibilitatea sa-si perfecteze permisul de mic trafic, care initial va avea o perioada de valabilitate de un an, iar ulterior termenele vor fi prelungite, in functie de comportamentul posesorului.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *