Actualitate

Peste patru mii de vizitatori la Târgul Caritabil de Crăciun

La Târg au participat 26 de ambasade și organizații internaționale, precum și zece ONG-uri și asociații de caritate. Fiecare dintre ele au venit cu specificul cultural și culinar al țărilor pe care le reprezintă, fiecare a adus idei și produse originale. La fel, și-au expus creațiile producătorii artizanali locali. Vizitatorii Târgului au putut gusta din bucatele tradiționale ale țărilor participante și au putut cumpăra cadouri inedite, iar astfel au contribuit la o cauză nobilă. De asemenea, ei s-au bucurat de un program artistic și de divertisment, oferit de interpretele autohtone Cătălina Rusu, Cristina Scarlat, Geta Burlacu, Ludmila Bălan, Lenuța Burghilă, Natalia Duminică, Natalia Moscalu.

Punctul cel mai atractiv al Târgului a fost Tombola de Crăciun, printre premiile puse în joc aici fiind patru bilete avia tur-retur la Istanbul, oferite de Turkish Airlines și Atlas Global, trei certificate pentru acces tip familie, timp de o lună, la Niagara Fitness, patru certificate a câte 5000 de lei de la Medpark, pachet SPA și cazare la Radisson Blu hotel. Parteneri internaționali a Târgului Caritabil de Crăciun au fost companiile Moldcell, Bemol, Orange, LG, Nefis, ASENA, Effes Moldova, precum și agenții economici locali: Georgette, Daria Room, Unica, White Rose, SpaSante, IrkaShoes, Natali Platie, Fresh&Joy etc.

Târgul Caritabil de Crăciun este cel mai longeviv și cel mai cunoscut proiect al Clubului Internațional al Femeilor din Moldova (CIFM). Organizația ce reunește soțiile ambasadorilor acreditați la Chișinău, dar și mai multe femei de afaceri sau activiste din țară. Prima ediția a Târgului s-a ținut în decembrie 1996. Tradițional, banii acumulați vor fi direcționați către mai multe proiecte locale de caritate, spre beneficiul femeilor și al copiilor defavorizați. În 2016, beneficiarii Târgului Caritabil de Crăciun vor fi: Centrul SOS Autism din Chișinău, Asociația Neoumanist, Centul de îngrijire de zi „Răsărit” din Strășeni, Women’s Law Center din Chișinău, pentru victimele violenței domestice, Asociația „Emilita Lux” din Hâncești, opt mașini de cusut pentru tinere cu nevoi speciale de la orfelinatul din Hâncești.

Pe lângă Târgul Caritabil de Crăciun, în această lună, CIFM mai desfășoară două proiecte: Angel’s Tree sau Bradul Îngerilor, în cadrul căruia cei 160 de copii care se tratează la Centrul ftizio-pneumologic din s. Târnova, r-nul Dondușeni, vor primi daruri de sărbători; „Cizmulița grijulie” – o inițiativă lansată în comun cu ONG-ul „Altruism” și datorită căreia 100 de copii din municipiul Chișinău vor primi cizmulițe de iarnă.

TIMPUL.MD (V.M)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *