Astăzi 22 Septembrie 2018, Sâmbătă - Ultima actualizare la ora 09:46
Abonamente

Atitudini 16 Februarie 2016, ora 08:30    Din editia print

Marime Font

Peştele de la cap se strică

Dacă Chişinăul nostru seamănă în această perioadă de an cu un peşte stricat, ar fi bine să ştim şi starea capului acestui peşte, a Primăriei.  

 
 
 

Capul peştelui nostru este împuţit de tot, şi pe lângă miasma de stricăciune, mai miroase şi a noroi în două cu zăpadă, a gunoi menajer împrăştiat prin tot oraşul, a băltoace cu apă stătută şi mâncăruri fast-food.

Într-un oraş „european”, cum îl numesc cei din Primărie, de la începutul anului şi până acum, ar fi trebuit să avem parte de ceva proteste serioase şi demisii în lanţ. Însă am avut parte doar de miros urât.În timpul sărbătorilor de iarnă, primarul Capitalei se arăta foarte supărat pe faptul că moldovenii organizează mese copioase. Orăşenii au râs, ştiau de mult că au un primar incompetent care se ocupă de orice în afară de oraş.

A urmat un incendiu groaznic în localul „La Soacra”, din Piaţa Centrală. Câteva persoane au decedat în urma incendiului. Orăşenii nu au mai râs, şi-au adus aminte că locuiesc într-un oraş criminal. Oraş în care te poţi otrăvi în cantine, poţi arde de viu în construcţii ridicate aiurea, poţi fi strivit de vreo creangă uscată sau de vreo bucată de construcţie auxiliară care îţi cade direct în cap. Incidentul de la „La Soacra” nu a iscat proteste deloc. Poate doar pe Facebook. Pentru că aşa suntem noi, protestăm pe Facebook. E logic că, după astfel de proteste, nu a urmat nicio demisie, primarul n-a demisionat, nici şeful Pieţei Centrale, nici cei care au dat autorizaţia pentru cantina-ucigaşă. Cu toţii o duc bine-mersi în capul stricat de peşte. Iar când le spui că put, ei arată la noi, la trupul peştelui – pentru că mirosim şi noi la fel de urât.

A mai trecut ceva timp şi două tinere au fost traumatizate într-un carusel din PMAN. Primarul a rămas mirat că firma care a instalat caruselul nu avea autorizaţie de la Primărie şi activa de două luni. Chiar sub nasul primarului, la câţiva metri de Primărie, nişte bişniţari puneau în pericol viaţa copiilor. Însă capul peştelui era stricat, şi nu avea când să efectueze un control ordinar. Aşa că, bişniţarii şi-au luat licenţa pentru activitate de la „revoluţionarii” din corturi. Se pare că „revoluţionarii” au deja un oraş al lor în centrul Chişinăului, un oraş la fel de stricat şi corupt, cu un „primar” la fel de incompetent. Nici după acest accident, nu a urmat nici o demisie şi nu s-a deschis nici un dosar penal. Pentru că, ce dracu, suntem stricaţi şi noi, societatea care acceptă acest cap de peşte împuţit.

P.S. Recent, Mâna Moscovei (marele duşman geopolitic al primarului Dorin Chirtoacă) a dărâmat într-o noapte aproape o sută de gherete ilegale din capitala Federaţiei Ruse. Într-o singură noapte, fără mare tam-tam şi populism. Şi am impresia că tot Mâna Moscovei va aduce acele gherete la noi peste ceva timp. Aşa că, aşteptaţi-vă la apariţia a minimum 100 gherete ilegale în Chişinău. Nu va fi vina primarului sau a consilierilor, va fi vorba de Mâna Moscovei. Şi la următoarele alegeri locale votaţi din nou fie cu Mâna Moscovei, fie cu cea a Bucureştiului. Eu personal nu mai văd nicio diferenţă. Un cap de peşte stricat sau două. Un cap de peşte proromân sau prorus. Ce dracu mai contează, dacă oricum pute de-ţi taie nasul.

Un articol de: Marin Basarab
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

 

 


Cele mai citite articole Timpul.md