Atitudini

Peştele de la cap se strică

Capul peştelui nostru este împuţit de tot, şi pe lângă miasma de stricăciune, mai miroase şi a noroi în două cu zăpadă, a gunoi menajer împrăştiat prin tot oraşul, a băltoace cu apă stătută şi mâncăruri fast-food.

Într-un oraş „european”, cum îl numesc cei din Primărie, de la începutul anului şi până acum, ar fi trebuit să avem parte de ceva proteste serioase şi demisii în lanţ. Însă am avut parte doar de miros urât.

În timpul sărbătorilor de iarnă, primarul Capitalei se arăta foarte supărat pe faptul că moldovenii organizează mese copioase. Orăşenii au râs, ştiau de mult că au un primar incompetent care se ocupă de orice în afară de oraş.

A urmat un incendiu groaznic în localul „La Soacra”, din Piaţa Centrală. Câteva persoane au decedat în urma incendiului. Orăşenii nu au mai râs, şi-au adus aminte că locuiesc într-un oraş criminal. Oraş în care te poţi otrăvi în cantine, poţi arde de viu în construcţii ridicate aiurea, poţi fi strivit de vreo creangă uscată sau de vreo bucată de construcţie auxiliară care îţi cade direct în cap. Incidentul de la „La Soacra” nu a iscat proteste deloc. Poate doar pe Facebook. Pentru că aşa suntem noi, protestăm pe Facebook. E logic că, după astfel de proteste, nu a urmat nicio demisie, primarul n-a demisionat, nici şeful Pieţei Centrale, nici cei care au dat autorizaţia pentru cantina-ucigaşă. Cu toţii o duc bine-mersi în capul stricat de peşte. Iar când le spui că put, ei arată la noi, la trupul peştelui – pentru că mirosim şi noi la fel de urât.

A mai trecut ceva timp şi două tinere au fost traumatizate într-un carusel din PMAN. Primarul a rămas mirat că firma care a instalat caruselul nu avea autorizaţie de la Primărie şi activa de două luni. Chiar sub nasul primarului, la câţiva metri de Primărie, nişte bişniţari puneau în pericol viaţa copiilor. Însă capul peştelui era stricat, şi nu avea când să efectueze un control ordinar. Aşa că, bişniţarii şi-au luat licenţa pentru activitate de la „revoluţionarii” din corturi. Se pare că „revoluţionarii” au deja un oraş al lor în centrul Chişinăului, un oraş la fel de stricat şi corupt, cu un „primar” la fel de incompetent. Nici după acest accident, nu a urmat nici o demisie şi nu s-a deschis nici un dosar penal. Pentru că, ce dracu, suntem stricaţi şi noi, societatea care acceptă acest cap de peşte împuţit.

P.S. Recent, Mâna Moscovei (marele duşman geopolitic al primarului Dorin Chirtoacă) a dărâmat într-o noapte aproape o sută de gherete ilegale din capitala Federaţiei Ruse. Într-o singură noapte, fără mare tam-tam şi populism. Şi am impresia că tot Mâna Moscovei va aduce acele gherete la noi peste ceva timp. Aşa că, aşteptaţi-vă la apariţia a minimum 100 gherete ilegale în Chişinău. Nu va fi vina primarului sau a consilierilor, va fi vorba de Mâna Moscovei. Şi la următoarele alegeri locale votaţi din nou fie cu Mâna Moscovei, fie cu cea a Bucureştiului. Eu personal nu mai văd nicio diferenţă. Un cap de peşte stricat sau două. Un cap de peşte proromân sau prorus. Ce dracu mai contează, dacă oricum pute de-ţi taie nasul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *