Peter Michalko, la întâlnirea cu Octavian Calmîc: ”Mă bucur să vin în R. Moldova în perioada când au fost înregistrate progrese semnificative în implementarea Acordului de Asociere”

publicat în UE / Nato pe 27 Septembrie 2017, 09:30

Șeful Delegației Uniunii Europene, Peter Michalko, a constatat că Modova a făcut progrese importante în implementarea Acordului de Asociere cu UE. Declarația a fost făcută la întrevederea cu ministrul Economiei și Infrastructurii, Octavian Calmîc.

„Mă bucur să vin în Republica Moldova în perioada când au fost înregistrate progrese semnificative în implementarea Acordului de Asociere, a Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător, de creștere a schimburilor comerciale, etc. În context, vreau să accentuez că voi depune toate eforturile și experiența profesională pentru a dezvolta și aprofunda relațiile noastre pe toate dimensiunile”, a spus ambasadorul UE.

Peter Michalko a menționat interesul Uniunii Europene pentru Republica Moldova în vederea continuării reformelor demarate, dezvoltării proiectelor de succes şi intensificării relațiilor comercial-economice şi investiționale între părți.

În context, Octavian Calmîc a mulțumit șefului Delegației UE pentru suportul și asistența acordată tării noastre în procesele de integrare europeană, de transformare democratică şi economică, menționând că pe dimensiunea ”comerț” UE este cel mai mare partener al Republicii Moldova, piața comunitară devenind principalul destinatar pentru produsele autohtone. ”Derularea unui volum important de proiecte susținute de către Uniunea Europeană a contribuit considerabil la dezvoltarea tuturor segmentelor social-economice și politice a țării, inclusiv la realizarea Planului naţional de acțiuni pentru implementarea Acordului de Asociere Republica Moldova – UE, respectiv la promovarea agendei europene a țării noastre. Sunt sigur că relațiile noastre de colaborare vor fi permanent în ascensiune, drept exemplu fiind și agenda încărcată din următoarea perioadă de timp, când sunt planificate un șir de activități pe diferite domenii, precum și vizita la Chișinău a Comisarului European pentru Comerț, Cecilia Malmström”, a accentuat Octavian Calmîc.

La finele întrevederii, ministrul Economiei și Infrastructurii l-a invitat pe Peter Michalko să participe la Forumul ”Moldova Business Week”, care se va desfășura la Chișinău în perioada 3 -6 octombrie.