Moldova

Petru Ianulov a devenit campion mondial universitar

În debutul competiţiei, Ianulov s-a confruntat cu lituanianul Giedrius Morkis. L-a dominat categoric şi a învins cu scorul general de 7-0. În sferturi, conaţionalul nostru l-a devansat pe americanul Usman, de asemenea cu un rezultat “sec” de 6-0.

În luptele care au contat pentru distribuirea locurilor premiante în această categorie, au fost angrenaţi tocmai trei sportivi din Europa de Est. În semifinale, Ianulov s-a confruntat cu talentatul luptător rus Anton Vlasenko. Deşi sportivul din Smolensk a obţinut un punct în repriza secundă, Petru şi în acest meci a repurtat o victorie concludentă cu 6-1. Cel mai mult a avut de munci sportivul din Comrat în lupta finală. Tensiunea caracteristică disputelor decisive însă nu l-a impus pe reprezentantul nostru să devieze de la itinerarul victorios de până la acest meci şi el a învins cu 3-0 în faţa ucraineanului Taras Lujny, devenind Campion Mondial Universitar.

Aproape de o medalie a fost şi chişinăuianul Alexandru Chirtoacă. El a evoluat în cea mai “uşoară” categorie de greutate, de până la 55 kg. Sorţii i-au hărăzit şi lui Alexandru un adversar lituanian în primul meci, Jurcys Sarunas, pe care l-a învins cu 8-0. Disputa cu Angel Escobedo (SUA) a fost una extrem de dramatică. În prima repriză, Alexandru a dominat clar, stabilind scorul de 4-0. Luptătorul de peste ocean a revenit miraculos în runda secundă şi a fost aproape de egalare (0-3). Ultima parte a luptei a fost însă la discreţia moldoveanului care a învins categoric şi cu un scor general de 7-3, a acces în semifinale. Aici, zeiţa Fortuna nu i-a mai zâmbit. Turcul Murat Mert l-a dominat categoric, repurtând victorie cui 5-0 şi a stopat accesul lui Chirtoacă pe podium.

Alţi doi reprezentanţi ai R. Moldova au avut evoluţii mai modeste. Chişinăuianul Vladimir Gotisan (66 kg) a fost învins de japonezul Ishida Tomotsugu şi s-a clasat pe locul cinci.

Luptătorul din Tiraspol, Andrei Podsevalnicov, în cea mai grea categorie – până la 120 kg, a trecut în optimi de un alt reprezentant al Japoniei, Yuto Aizawa (10-0), dar a fost învins în sferturile de finală de către ucraineanul Yevhen Dziubas (0-2) şi de asemenea s-a clasat pe locul cinci.

Astăzi vor intra în concurs luptătorii de stil liber la categoriile de greutate 60, 74 şi 96 kilograme. Începând de joi, pe saltelele din Torino vor accede luptătorii de stil greco-roman.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *