Actualitate

Petru Lucinschi batut cu flori

La 70 de ani, ex-presedintele R. Moldova a primit Medalia „Dimitrie Cantemir”

Miercuri, Petru Lucinschi, ex-presedinte al R. Moldova, a fost vizitat de multa lume cu cadouri, flori si urari de „La multi ani!”. Dumnealui a implinit varsta de 70 de ani…

Petru Lucinschi era vesel, avea o tinuta ireprosabila si-i intampina zambind pe toti acei care i-au calcat pragul. „Nicidecum nu simt ca am in spate 70 de ani. Ma bucur de aceasta zi minunata. Ninsoarea linistita imi aduce aminte de copilarie si ma teleporteaza in satul natal, langa parinti. In continuare, vreau sa duc o viata normala si sa pot insirui pe hartie niste amintiri”, a spus ex-presedintele R. Moldova.

Cu ocazia zilei de nastere, premierul Vlad Filat i-a daruit lui Petru Lucinschi un buchet de trandafiri albi si un stilou. „I-am dat dlui presedinte un stilou deosebit nu ca sa-si aminteasca de mine, ci sa-i fie util. Am lucrat in guvern pe cand Petru Lucinschi era presedintele tarii. Ii admir optimismul. Sunt sigur ca domnul presedinte are de facut inca multe lucruri. Fie plin de viata, ca sa le reuseasca”, a spus Vlad Filat.

Desigur, l-au vizitat si colegii din primul parlament. I-au adus in dar o poza de la investirea sa in functia de presedinte, iar Ludmila Scalnai – gherbere, florile preferate ale presedintelui. „Am lucrat impreuna cu Petru Lucinschi mai mult de 30 de ani. Am trecut prin bune, dar si prin rele. Vreau sa ne intalnim cu flori si la 100 de ani…”.

A venit sa-i stranga mana si primul presedinte al R. Moldova, Mircea Snegur, despre care sarbatoritul a spus: „Chiar daca am fost oponenti, noi suntem in relatii bune si ne respectam unul pe altul”. Gheorghe Duca, presedintele Academiei de Stiinte, a sosit insotit de cativa academicieni. Ei i-au adus flori deosebite de la Gradina Botanica, i-au oferit Medalia „Dimitrie Cantemir” si un set de carti.

Printre persoanele care au tinut sa-l felicite au mai fost Oleg Budza, presedintele sindicatelor, fostul ambasador al Republicii Belarus, Vasilii Sakovici, fosti functionari de pe timpul lui Ivan Bodiul, ministrul Alexandru Oleinic etc.
Mihai Ghimpu, presedintele interimar al R. Moldova, i-a adresat o felicitare in care se mentioneaza ca Petru Lucinschi a contribuit „la consolidarea statalitatii moldovenesti, la statornicirea institutiilor democratice…, ceea ce a incurajat promovarea in Moldova a proceselor democratice, a drepturilor omului si a statului de drept”.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *