Timpul Liber

Petru Stratulat: Exclusivitatea într-o relaţie

Să transformăm acest articol, scris de un el şi citit de ele, într-unul interactiv. Dacă tu te-ai afla în prezenţa omului pe care-l placi atât de mult şi alături de care ţi-ai dori o relaţie frumoasă, fructuoasă, armonioasă, i-ai permite să-şi îndrepte atenţia uneori asupra prietenilor săi? Sunteţi în prima săptămână de întâlniri şi deja focul relaţiei a declanşat un adevărat incendiu pasional, dar, în toiul unei dimineţi liniştite ce marchează finalul unei nopţi animalice, el primeşte un telefon de la o prietenă foarte apropiată, care îi este şi vecină. Femeia, zăcând la pat din cauza unei toxiinfecţii alimentare, nu se poate deplasa la farmacie pentru a-şi procura medicamentele şi nimeni nu o poate ajuta în acel moment. I-ai permite lui să te părăsească pentru un sfert de oră, astfel încât să ajute un suflet – care arată şi foarte bine, e drept – aflat la ananghie? Ce-ar putea alege un om rezonabil, indiferent că este bărbat sau femeie, iubitul tău sau un simplu prieten ori chiar tu, pusă într-o asemenea situaţie: nevoia perechii tale de atenţie sau nevoia unui om de medicamente pentru a se putea ridica din pat?

Am fost surprins să aflu că există zeci şi sute de cazuri în care dispariţia lui, chiar şi pentru câteva minute, ar fi aspru sancţionată de ea… Suferinţa celorlalţi nu se compară, în mintea unor femei, cu revolta stârnită de redirecţionarea atenţiei lui de la ele spre „altele”. Despre ce vorbim aici, în cazul acesta? Este oare o reacţie de moment sau cronica timpurie a unei relaţii cu năbădăi?

Bărbaţii sunt programaţi să identifice problema şi să o rezolve. Aşa funcţionăm. Desigur, căutăm o femeie care să înţeleagă modul nostru de funcţionare şi tot ceea ce dorim, de obicei, este puţină flexibilitate. Cerem atât de mult?

petru@umbluliber.com
www.umbluliber.com

Timpul.Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *