Cultură

Pictor din Transnistria la Ambasada Romniei

Mati, la Ambasada Romaniei din Chisinau, in premiera, a fost vernisata expozitia personala a unui artist plastic din stanga Nistrului. E vorba de Oleg Gherasimenko, originar din Tiraspol, care a expus la ambasada 30 de lucrari.

„A fost o initiativa frumoasa din partea Uniunii Artistilor Plastici din Moldova, care ni l-a prezentat pe Oleg Gherasimenko ca fiind un foarte bun pictor. In operele lui regasim o putere de arta deosebit de convingatoare si care arata cat de important este dialogul intre culturi, intre oameni. Ma bucur ca, indiferent daca sunt pictori din partea dreapta sau stanga a Nistrului, toate aceste valori isi gasesc locul in Ambasada Romaniei”, a declarat Excelenta Sa, Filip Teodorescu, ambasadorul Romaniei in R. Moldova.

La Ambasada Romaniei se organizeaza frecvent astfel de expozitii. In curand, un alt vernisaj va reuni lucrarile mai multor artisti, dorindu-se a fi „un fel de simbol al capacitatii creatoare a artistilor din RM de a fi impreuna si in incinta Ambasadei Romaniei”, a mai spus Excelenta Sa.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *