Artă

Pictoriţa Victoria Cozmolici a vernisat cea de-a 11-a expoziţie personală

Aceasta este cea de-a unsprezecea expoziţie a autoarei și cuprinde 103 lucrări: compoziţii figurative, naturi statice, flori şi portrete.

Solicitat de agenție, vicepreşedintele Uniunii Artiştilor Plastici din Moldova, Ghenadie Jalbă, a menţionat că Victoria Cozmolici face parte din generaţia tânără a pictorilor, care s-a afirmat cu desăvârşire. „Această expoziţie este o declaraţie a unei maturităţi artistice. Victoria Cozmolici caută mereu noi forme de expresie. Este o pictoriţă care va fi în avangarda artelor plastice din Republica Moldova”, a menționat vicepreşedintele UAP.

„Victoria Cozmolici este o pictoriţă care sunt convins că va asigura viitorul artelor plastice, aşa cum a făcut-o cîndva Valentina Rusu-Ciobanu”, a opinat criticul de artă Tudor Braga.

     

Victoria Cozmolici s-a născut la 17 octombrie 1978 în oraşul Chişinău. A absolvit Liceul Academic de Arte Plastice „Igor Vieru” şi Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chişinău, specialitatea artă plastică şi design. În prezent face masteratul la aceeaşi Universitate în domeniul managementului în artă. În 2011 a devenit membru titular al Uniunii Artiştilor Plastici din Moldova. Are lucrări în colecţii private din mai multe ţări.

Expoziţia va fi deschisă pînă pe 11 octombrie 2015.

Sursa: Moldpres
Foto: Victor Cobzac

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *