Fără prea multe bătăi de cap poți să te bucuri de un bronz perfect, de invidiat. Regulile pe care trebuie să le urmezi sunt simple și te scutesc de neplăceri cum ar fi arsurile solare, cojirea pielii sau bronzul cu pete.
Înainte de plajă
1 Exfoliere. Pentru un bronz uniform și de durată, pielea are nevoie de o curățare în profunzime. Un gomaj delicat elimină stratul de celule moarte și netezește epiderma. E bine ca acest procedeu să fie făcut săptămânal, începând cu o lună înainte de concediu.
2 Epilare. Alege o metodă de lungă durată, care smulge firul de păr din rădăcină, astfel încât să nu fii nevoită să te epilezi imediat după ce începi să te bronzezi. Dacă pielea nu e bine hidratată, epilarea poate afecta aspectul bronzului, lăsând pete pe piele.
3 Hidratare. Razele soarelui usucă foarte mult pielea și grăbesc procesul de îmbătrânire. O hidratare corespunzătoare și progresivă ține departe aceste probleme, pentru că ajută pielea să îşi refacă în mod constant bariera protectoare. Aplică zilnic creme nutritive, dar care să se absoarbă repede în piele.
La plajă
Loțiunea protectoare trebuie aplicată cu 30 de minute înainte de a ajunge la plajă. În felul acesta, intră în piele și începe să acționeze exact atunci când tu ai ajuns pe malul mării. Ca să își facă bine treaba, factorul de protecție trebuie să se potrivească perfect tipului de piele: cu cât e mai deschisă și mai sensibilă, cu atât acesta trebuie să fie mai mare. Crema trebuie reaplicată după fiecare oră petrecută la soare și de fiecare dată când ieși din apă. Umerii, decolteul, pomeții și coapsele sunt zonele care se bronzează cel mai repede, ba chiar sunt expuse arsurilor, așa că aplică un strat mai gros de cremă aici. Pentru protecție sporită a buzelor, nu uita să aplici un balsam special creat pentru expunerea la soare, cu rol protector. Respectă intervalul orar de expunere la soare indicat de medici (07.00-11.00 şi după ora 16.00) și vei fi ferită de arsuri, iritații și alte probleme ale pielii.
Trucuri pentru un bronz de lungă durată
1 Dușuri cu apă călduță. Apa caldă sau băile fierbinți sunt ultimele lucruri de care pielea ta, încălzită deja de razele soarelui, are nevoie. Fă dușuri scurte cu apă călduță, renunță la exfoliante în favoarea gelurilor-cremă, iar la finalul băii, în loc să te ștergi energic cu prosopul, tamponează ușor pielea, atât cât să elimini excesul de apă. Urmează hidratarea intensă.
2 Hidratare din plin. Chiar dacă ai folosit cremă, după plajă se întâmplă de multe ori să simți că pielea “te ține” și că e mai aspră decât înainte. Loțiunile after-sun vin în ajutorul tău, pentru că, pe lângă o bună hidratare, acestea calmează și au efect răcoritor, astfel încât senzația de disconfort va dispărea după doar câteva minute. În plus, multe dintre ele au și rol de fixare a bronzului.
|
Un minor de 16 ani, lovit de un troleibuz în sectorul Botanica. La fața locului s-a deplasat poliția și ambulanța.
( ) Citeşte tot articolulDupă ce s-a aflat în comă timp de 10 zile, tânărul de 25 de ani, care a fost bătut cu bestialitate într-o staţie PECO din raionul Floreşti, a murit marţi seara pe patul de spital. Informaţia a fost confirmată pentru Publika TV de vicedirectorul...
( ) Citeşte tot articolulFamilia acestora, dar și oamenii din localitate, sunt șocați. Ei spun că nu pot crede că nunta însângerată avea să însemne moartea celor doi consăteni, pentru care au doar cuvinte de laudă. Fratele și sora au vorbit în exclusivitate pentru noi despre...
( ) Citeşte tot articolulUn bărbat și o femeie au fost răniți într-o deflagrație puternică, produsă marți seara într-o locuință din orașul Sângerei. Corpul neînsuflețit al unui alt bărbat a fost găsit sub dărâmături după mai bine de două ore de căutări,...
( ) Citeşte tot articolulEste mare sărbătoare în ziua aceasta pentru toți creștinii, fiindcă are loc pomenirea Aducerii moaştelor Sfântului Ierarh Ioan Gură de Aur. Iată ce trebuie să știe credincioșii despre această sărbătoare.
( ) Citeşte tot articolulMiniştrii de Externe din G7 au cerut, ieri, Rusiei să îi elibereze pe protestatarii reţinuţi sâmbătă, după arestarea lui politicianului de opoziţie Alexei Navalnîi, transmite Reuters.
( ) Citeşte tot articolulMeteorologii anunță pentru astăzi temperaturi de -2..-5 grade în nordul țării, -1..-4 grade în centru, iar în sudul țării sunt așteptate până la -3 grade Celsius.
( ) Citeşte tot articolul"Poporul evreu a învățat lecția Holocaustului: că nu putem ignora amenințările cu distrugerea, că trebuie să le facem față când sunt încă mici. Și, mai presus de toate, deși apreciem foarte mult ajutorul prietenilor, trebuie să ne apărăm singuri", a...
( ) Citeşte tot articolulBanii se numără printre nevoile primordiale ale omului. Ne ajută să ne îndeplinim dorințele, să ne satisfacem necesitățile și, de ce nu, să trăim în lux. La fel de importantă este și gestionarea finanțelor, însă uneori deciziile legate de bani pot deveni stresante...
( ) Citeşte tot articolulÎn contextul Brexit, românii vor mai putea intra în Marea Britanie cu buletinul doar până la 30 septembrie 2021. Ambasada României la Londra a precizat că cetățenii români care intenționează să călătorească în această țară vor avea...
( ) Citeşte tot articolulÎn perioada sărbătorilor de iarnă cu toții punem câteva kilograme în plus. Perioada grea începe după finalul vacanței, când ne apucăm de slăbit.
( ) Citeşte tot articolulLa Chişinău există Casa-muzeu „Aleksandr Puşkin”, un monument de arhitectură şi istorie de însemnătate naţională.
( ) Citeşte tot articolulReapare periodic trăznaia cu boierul de la Iași care în 1859 ar fi spus ”Eu sunt boier moldovan, român e țăranul”. Și o văd la oameni de la care am pretenții, nu doar la tot soiul de adunați de prin gloata moldovenistă de la Chișinău.
( ) Citeşte tot articolulOpozantul rus, închis imediat după ce s-a întors în țară, a contraatacat marți prin publicarea unei vaste anchete anticorupție ce îl vizează pe președintele Vladimir Putin și „palatul” imens pe care și l-ar fi construit pe malul Mării Negre.
( ) Citeşte tot articolulB. Petriceicu- Hasdeu: IOAN-VODĂ CEL CUMPLIT - Aventurile, domnia, războaiele, moartea lui; rolul său în istoria universală și în viața poporului român. (1572-1574)
( ) Citeşte tot articolul