Afaceri

Pierderi de sute de milioane din cauza lui Voronin

Volumul exporturilor romanesti in R. Moldova a scazut cu peste 55% in prima jumatate a anului curent, ajungand la cifra de 131 milioane de dolari, adica aproximativ la nivelul anilor 2005-2006. Romania ajunge sa fie a patra tara dupa volumul exporturilor in R. Moldova, fiind depasita de Ucraina, Kazahstan si Rusia, arata datele Biroului National de Statistica (BNS) de la Chisinau.

Romania ramane, insa, principala piata de desfacere a marfurilor moldovenesti. In perioada de referinta, Romania a importat de peste Prut marfuri in valoare de 117 milioane de dolari, fata de 155 milioane in 2008.
Potrivit expertilor moldoveni, volumul comertului cu Romania a scazut mult in ultimele luni din cauza regimului de vize impus cetatenilor romani de autoritatile de la Chisinau. Potrivit unui studiu recent elaborat de organizatia „Expert-Grup", peste 200 de companii cu capital romanesc, care activau pe teritoriul R. Moldova, au fost nevoite sa-si suspende activitatea din cauza procedurilor complicate de obtinere a vizelor.

Dupa AGERPRES

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *