Astăzi 15 Iulie 2020, Miercuri - Ultima actualizare la ora 07:53
Abonamente

Actualitate 10 Octombrie 2017, ora 10:00

Pierre Omidyar: 6 moduri în care social media a devenit o amenințare directă la adresa democrației

Marime Font

Pierre Omidyar, fondatorul eBay, este un filantrop, tehnolog și umanitar. Este membru al consiliului editorial WorldPost. Conform washingtonpost.com, acesta spune că atunci când am început eBay acum 22 de ani, se simțea mai degrabă un experiment social decât un efort de afaceri. Și în multe privințe a fost.

Atunci, comerțul online era o frontieră nouă și sălbatică. Am crezut în misiunea noastră de a împuternici oamenii să desfășoare comerț privat pe Internet, dar au existat provocări imprevizibile care se ascund adânc în apele neclare. Am avut multe de învățat și am simțit o mare responsabilitate pentru a contribui la construirea unei noi industrii responsabile și durabile - o pondere pe care liderii industriei media sociale din prezent își dezvoltă și ei umărul.

Pentru toate căile pe care această tehnologie le aduce împreună, monetizarea și manipularea informațiilor ne distrug rapid. Din interferența străină în alegerile noastre cu campanii direcționate menite să confunde și să împartă în probleme sociale importante, grupurile care caută o modalitate eficientă de a se infiltra și influența democrația noastră au găsit gazde generoase în lumea socială.

Loading...


Dar a venit timpul ca acești invitați să plece de la petrecere.

De ani de zile, Facebook a fost plătit să distribuie anunțuri cunoscute sub numele de "mesaje întunecate", care sunt distribuite numai utilizatorilor foarte bine direcționați, selectați de agenții de publicitate. Atunci când aceste anunțuri au caracter politic sau diviziv, secretul lor îi privează pe cei afectați de anunțuri de posibilitatea de a răspunde în timp util - să spunem, înainte de încheierea alegerilor. De asemenea, îi permite celor din afară, cum ar fi guvernul rus, să influențeze și să manipuleze cetățenii Statelor Unite din umbre.

Facebook a împărtășit de atunci planul său de a proteja integritatea viitoarelor alegeri și de a spori transparența și monitorizarea publicității sale. Este un efort agresiv și sunt optimist cu prudență față de angajamentul companiei de a aborda vulnerabilitățile platformei sale. Dar, chiar dacă aceste garanții sunt de succes, încă începem să ne adresăm modului în care media socială din toate platformele este folosită pentru a submina transparența, responsabilitatea și încrederea în democrația noastră.

Grupul Omidyar lucrează pentru a aborda, în parte, cum să ne sprijinim și să protejăm valorile noastre democratice. Recent, o echipă din două organizații, Fondul pentru Democrație și Rețeaua Omidyar, sa întrunit pentru a investiga relația dintre social media și democrație. Constatările inițiale sunt detaliate într-o lucrare care identifică șase domenii-cheie în care social media a devenit o amenințare directă pentru idealurile noastre democratice:

1. Camerele ecoului, polarizarea și hiper-partizanatul

În multe privințe, designul anumitor platforme media sociale reflectă volumul tot mai mare al mass-media partizane în canalele tradiționale. Pe măsură ce devin din ce în ce mai mult un canal de distribuție primordial, platformele sociale media creează bule de informații și opinii unilaterale, perpetuând opiniile părtinitoare și diminuând oportunitățile pentru un discurs sănătos.

2. Răspândirea informațiilor false sau înșelătoare

Dezinformarea sau dezinformarea virală, denumită în mod obișnuit "știri false", se desfășoară pe canalele mass-media sociale, difuzate atât de actorii de stat, cât și de cei privați. Aceste informații false și distorsionate pot intensifica divizivitatea și îngreunează oamenii să aibă încredere atât în ​​ceea ce citesc, cât și în rândul oamenilor și instituțiilor pe care le citesc.

3. Confirmarea popularității cu legitimitatea

Ideea că le place sau retweets poate fi folosită pentru a măsura valabilitatea sau suportul de masă pentru o persoană, mesaj sau organizație creează un sistem distorsionat de evaluare a informațiilor și oferă un puls fals asupra popularității anumitor puncte de vedere. Acest lucru este amplificat de cât de dificilă este să distingem opiniile exprimate în mod legitim de cele generate de trol și boți.

4. Manipularea politică

Astfel de trolli și roboți, deghizați ca cetățeni obișnuiți, au devenit o armă de alegere pentru guverne și lideri politici să modeleze conversațiile online. Guvernele din Turcia, China, Israel, Rusia și Regatul Unit sunt cunoscute că au desfășurat mii de ofițeri social media angajați, care conduc conturi multiple pentru a schimba sau a controla opinia publică.

5. Manipularea, microintenționarea și schimbarea comportamentului

Agenții de publicitate și mecanismele lor sofisticate de direcționare determină economia de atenție. Nu toate aceste mesaje arată ca anunțuri sau sunt vizibile pentru oricine din afara populației vizate, așa cum a fost cazul recentelor anunțuri Facebook despre anunțurile sponsorizate de Rusia achiziționate în timpul alegerilor din SUA. Acest model extinde în continuare diferența dintre editori și jurnaliști și erodează veniturile și sustenabilitatea organizațiilor tradiționale de știri însărcinate cu menținerea responsabilității puternice.


6. Intoleranță, excludere și vorbire de ură

Politicile și caracteristicile diferite ale acestor platforme pot amplifica discursul de ură, apelurile teroriste și hărțuirea rasială și sexuală. Aceste medii pot descuraja persoanele implicate în discursul de ură să se angajeze în conversație.

Speranța noastră este că această cercetare va servi drept punct de plecare pentru liderii social media, factorii de decizie politică, oficiali guvernamentali și alți actori-cheie care vor să se implice mai profund în impactul acestei tehnologii asupra națiunii noastre și, în cele din urmă, în identificarea soluțiilor concrete. Aceasta nu este o problemă partizană și nu este ceva pe care nici o persoană, companie sau guvern nu le poate rezolva. Dar cineva trebuie să conducă acuzația și, cu respect, adresez companiilor de social media aflate în centrul acestei probleme să conducă acest dialog critic.

La fel cum au trebuit să se stabilească noi reglementări și politici pentru sectorul comerțului online în curs de dezvoltare, companiile de social media trebuie să ajute acum la navigarea în amenințările grave generate de platformele lor și să ajute la conducerea dezvoltării și aplicării garanțiilor clare ale industriei. Schimbarea nu se va întâmpla peste noapte, iar aceste probleme vor necesita examinări continue, colaborare și vigilență pentru a transforma în mod eficient fluxul.

Dar, cu alegerile la jumătatea perioadei, la doar câteva luni distanță, fluxul se ridică rapid și timpul pentru a acționa este acum. Urmărește știrile Timpul.md pe Telegram
loading...
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Horoscop 15 Iulie 2020, ora: 07:39

Horoscopul zilei de azi, MIERCURI 15 IULIE 2020. Adu lumina în întuneric!

Horoscopul zilei de azi, MIERCURI 15 IULIE 2020. Adu lumina în întuneric!

Pluto din Capricorn face opozitie cu soarele, in mijlocul saptamanii, in mijlocul lunii. Un moment de maxima intensitate de lupta sau fugi, de schimba sau plangi. Esti gata de o abordare cu totul noua? Ai multe planete de partea ta, poti face progrese excelente.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 15 Iulie 2020, ora: 07:27

Bulgaria: Trei răniți în timpul unei manifestații împotriva guvernului

Bulgaria: Trei răniți în timpul unei manifestații împotriva guvernului

Doi polițiști și un protestatar au fost răniți marți la Sofia, în timp ce protestatarii care cer demisia guvernului încercau să intre în clădirea Parlamentului, a spus poliția, potrivit AFP.

( ) Citeşte tot articolul

Timpul Local 15 Iulie 2020, ora: 07:27

Ajută-l pe actorul Vlad Ciobanu sā învingā boala!

Ajută-l pe actorul Vlad Ciobanu sā învingā boala!

Oameni buni, am decis sa întind o mână de ajutor, prin crearea acestei strângeri de fonduri, familiei actorului (regizorului, profesor de Arta Actorului) Vald Ciobanu sperând în acest fel să facilităm modalitățile de transmitere a banilor pentru cei aflați...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 15 Iulie 2020, ora: 06:11

Spotify Technology şi-a extins serviciul de streaming muzical în Moldova

Spotify Technology şi-a extins serviciul de streaming muzical în Moldova

Spotify Technology şi-a extins serviciul de streaming muzical în Rusia, care este piaţa internaţională cu cel mai rapid ritm de dezvoltare în acest domeniu, şi în alte 12 ţări, în cadrul strategiei de dezvoltare a companiei, după ce anul trecut a intrat în India, transmite Reuters.

( ) Citeşte tot articolul

Istorie 15 Iulie 2020, ora: 05:56

Mulți dintre cei care au mai mult de 30 de ani, au auzit și știu că „în URSS muzica era interzisă”.

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 15 Iulie 2020, ora: 05:00

Ce înseamna cand visezi sobolani? Multi oameni visează șobolani asă ca vor să capete un raspuns la întrebarea ce înseamna daca visezi șobolani. Șobolanul reprezintă o varietate de lucruri din viața reală, totul depinzând de scenariul visului. Fiecare situație...

( ) Citeşte tot articolul

Sănătate 15 Iulie 2020, ora: 00:45

Sfecla roșie, o mină de aur pentru sănătatea sângelui și a creierului

Sfecla roșie, o mină de aur pentru sănătatea sângelui și a creierului

 Ați poftit o salată de sfeclă roșie și n-ați găsit hrean în piață? Nici nu-i de mirare, încă nu e sezonul. Nu disperați și nu aruncați sfecla! Este una dintre minunile pământului, iar o cură de câteva zile vă poate prelungi viața cu câțiva ani.

( ) Citeşte tot articolul

Sănătate 15 Iulie 2020, ora: 00:44

Top 5 cele mai bune fructe de consumat pe timpul verii

Top 5 cele mai bune fructe de consumat pe timpul verii

 Căldurile ridicate specifice verii sunt o adevărată provocare pentru organismul nostru. Este foarte important să ne hidratăm corespunzător și să consumăm cât mai multe legume și mai ales fructe.

( ) Citeşte tot articolul

Politică 15 Iulie 2020, ora: 00:40

VIDEO / Igor Dodon a trădat interesele Republicii Moldova - colaborează cu separatiștii și Rusia

VIDEO / Igor Dodon a trădat interesele Republicii Moldova - colaborează cu separatiștii și Rusia

Igor Dodon trădează interesele R. Moldova în interese personale.

( ) Citeşte tot articolul

ROMÂNIA 14 Iulie 2020, ora: 14:48

Letea, satul în care trăiesc mai mulți cai decât oameni

Letea, satul în care trăiesc mai mulți cai decât oameni

 Letea este unul dintre puținele sate deltaice în care este păstrată arhitectura tradițională. Localitatea parcă este desprinsă din poveștile copilăriei noastre. Casele au tencuială albastră și garduri vopsite cu aceeași culoare, acoperișul locuințelor este din stuf, iar...

( ) Citeşte tot articolul

ROMÂNIA 14 Iulie 2020, ora: 14:35

FOTO: 5 locuri pe care să le vezi măcar o dată în viață în Delta Dunării

FOTO: 5 locuri pe care să le vezi măcar o dată în viață în Delta Dunării

 Apele Dunării, care se scurg în Marea Neagră, formează cea mai mare mare și mai bine conservată dintre deltele europene. Delta Dunării găzduiește peste 300 de specii de păsări precum și 45 de specii de pește de apă dulce în numeroasele lacuri și mlaștini ale sale.

( ) Citeşte tot articolul

Cultură 14 Iulie 2020, ora: 12:53

Liviu Ioan Stoiciu: „Am știut de mic istoria adevărată a României. Merg la munte și la mare să mă întâlnesc cu mine însumi”

Liviu Ioan Stoiciu: „Am știut de mic istoria adevărată a României. Merg la munte și la mare să mă întâlnesc cu mine însumi”

Irina Nechit: – Dragă Liviu Ioan Stoiciu (LIS), ce i se întâmplă unui scriitor după ce promite că nu va mai publica nicio carte? LIS: În cazul meu, retras – au trecut aproape trei ani de când am anunțat că nu mai public nici o carte „fiindcă n-am...

( ) Citeşte tot articolul

Culinar.md 14 Iulie 2020, ora: 12:15

REȚETĂ / Tocăniță din dovleci cu ciuperci

REȚETĂ / Tocăniță din dovleci cu ciuperci

 Ingrediente 1 ceapa 1 ardei gras 1/2 morcov 2 dovlecei tineri 300 gr ciuperci champignon 300 gr rosii pasate sare 1 lingura ulei piper negru macinat 1 foaie de dafin rozmarin uscat 2 catei de usturoi

( ) Citeşte tot articolul

ROMÂNIA 14 Iulie 2020, ora: 11:40

Ambasadorul Ciprului în România a fost găsit MORT în casă

Ambasadorul Ciprului în România a fost găsit MORT în casă

Amabasadorul Ciprului la București a fost găsit mort în locuința sa. Poliția a deschis un dosar de moarte suspectă în care cercetează împrejurările în care a avut loc decesul.

( ) Citeşte tot articolul

Sănătate 14 Iulie 2020, ora: 11:36

Medicii trag un semnal de alarmă! Insectele care pun în pericol viața oamenilor s-au înmulțit drastic

Medicii trag un semnal de alarmă! Insectele care pun în pericol viața oamenilor s-au înmulțit drastic

 Medicii trag un semnal de alarmă după ce insectele au început să se înmulțească mult mai rapid din cauza temperaturii ridicate. Din ce în ce mai mulți pacienți spun că au fost mușcați sau că sunt afectați de alergii.

( ) Citeşte tot articolul

Ultima oră 14 Iulie 2020, ora: 11:31

Soția lui Plahotniuc se judecă în Cipru pentru dreptul de proprietate asupra unui iaht și a unui imobil din Spania

Soția lui Plahotniuc se judecă în Cipru pentru dreptul de proprietate asupra unui iaht și a unui imobil din Spania

 După ce a emis câteva ordine provizorii de înghețare, o instanță din Cipru a respins cererea soției lui Vlad Plahotniuc, Oxana Childescu, de a fi desemnată singura beneficiară a unor venituri din vânzarea unui iaht și a unei proprietăți spaniole. În timpul...

( ) Citeşte tot articolul

Timpul Liber 14 Iulie 2020, ora: 10:09

Esti COOL şi dacă vorbeşti corect Lecţia practică de gramatică: Trebuise "să aibe"...

Lecţia practică de gramatică: Trebuise "să aibe"... Din editia print

● „să aibe” Prezentatoarea unei emisiuni despre arhitectură şi decoraţiuni interioare a spus: Trebuie să aibe două intrări. De ce nu e corect?

( ) Citeşte tot articolul

Sănătate 14 Iulie 2020, ora: 10:08

Ochi umflați. 4 cauze pentru care ai pungi sub ochi. Află ce remedii poți utiliza

Ochi umflați. 4 cauze pentru care ai pungi sub ochi. Află ce remedii poți utiliza

 Multi oameni sunt preocupati de modul in care ar putea scapa de pungile de sub ochi. Femeile, in special, cheltuie bani si timp pentru a putea ascunde aceste „imperfectiuni”, fara sa se intrebe cum de le-au capatat. Pentru ca exista intotdeauna o cauza a pungilor de sub ochi si,...

( ) Citeşte tot articolul

Horoscop 14 Iulie 2020, ora: 10:07

Cum stai cu BANII în luna iulie, în funcție de zodie

Cum stai cu BANII în luna iulie, în funcție de zodie

 Se știe că Jupiter este stăpânul norocului, în vreme ce Pluto este paznicul bogățiilor subpământene, asociat cu bunăstarea financiară. Scăpați din izolare, oamenii vor avea tendința să cheltuiască mai mult și să se bucure de vacanțe scumpe, iar astrele...

( ) Citeşte tot articolul
Current tier / breakpoint: xs sm md lg xl (= visible only on this breakpoint)

.hidden-xs-down .hidden-sm-down .hidden-md-down .hidden-lg-down

.hidden-xs-up .hidden-sm-up .hidden-md-up .hidden-lg-up .hidden-xl

.hidden-xs (only) .hidden-sm (only) .hidden-md (only) .hidden-lg (only) .hidden-xl (only)