Astăzi 20 Septembrie 2018, Joi - Ultima actualizare la ora 07:16
Abonamente

Editorial 25 August 2017, ora 03:00    Din editia print

Marime Font

Ping-Pong

În data de 9 august, la Cenaclul Republica al Bibliotecii Naționale, 

 
 
 

...
în avanpremieră, a avut loc audiţia producţiei Teatrului Naţional Radiofonic - Ping-Pong de Sandu Macrinici, în regia lui Mihnea Chelaru. Din distribuție au făcut parte actorii Oliver Toderiţă, Mihaela Beţiu, Vlad Bîrzanu, George Ciobotea.

Sandu Macrinici a studiat istorie și filozofie la Facultatea de Istorie și Filozofie a Universității Babeș-Bolyai din Cluj, iar în prezent este student al Universității de Arte Târgu Mureș la Regie (anul II) și masterand în ultimul an al aceleiași Universități, specializarea Scriere Dramatică. Piesa Ping-Pong este lucrarea sa de master, iar Teatrul Național Radiofonic a selectat acest text în cadrul unui proiect care își propune să lanseze anual un tânăr dramaturg aflat la început de carieră.Pentru cei din Chișinău care îl știu pe Sandu Macrinici încă de pe vremea când era elev la Spiru Haret, prezența lui la Republica a fost o bucurie. El a făcut parte din Atelierul de Scriere Creativă „Vlad Ioviță”, coordonat de Dumitru Crudu și chiar dacă nu a prezentat multe texte în perioada respectivă, era un tânăr de la care toți așteptau o confirmare.

Confirmarea a venit la audiția acestei piese, scrisă cu multă atenție, dialoguri perfect construite, situații limită, realism. Piesa Ping-Pong prezintă drama unei familii în care conflictul dintre generații e dublat de boala tatălui. Regia lui Mihnea Chelaru s-a pliat perfect pe situațiile create de Sandu Macrinici, accentuând o dată în plus distanța dintre membrii familiei, greutățile familiilor cu venituri modeste, panica pe care dispariția principalei surse de venit o aduce. Coloana sonoră a fost de asemenea foarte reușită, iar la finalul audiției au urmat câteva momente de liniște (printre aplauze), prin care publicul încerca să se reconecteze la propria realitate. Pentru că Ping-Pong te pune serios pe gânduri.

Teatrul Naţional Radiofonic din România va transmite la Radio România Actualități premiera absolută a spectacolului Ping-Pong de Sandu Macrinici în luna septembrie a acestui an. Până atunci, îl felicităm pe Sandu și îi dorim succes în continuare.

Un articol de: Moni Stănilă Contactează autorul
blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 18 Septembrie 2018, ora: 19:33

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolulOpinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 11 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

Zece ani de la războiul ruso-georgian. Cauze și efecte

În această săptămână, s-au împlinit zece ani de la războiul ruso-georgian, care a condus la apariția a două noi conflicte înghețate în Regiunea Extinsă a Mării Negre: Abhazia și Osetia de Sud, recunoscute ca state independente, cu precădere, de către Federația Rusă. 

() Citeşte tot articolul

Editorial 10 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Tata cu trei feciori

Nu știu de ce, poate de-atâta că vine sezonul rece, când moldovenii (etnicii români), dârdâind de frig, revin la îndeletnicirea lor milenară – crearea folclorului – poate pentru că s-au întors deputații din vacanță și reîncepe sezonul fierbinte,...

() Citeşte tot articolul