Politică

PL va participa la formarea majorităţii cu deputaţii care susţin parcursul european

La deschiderea şedinţei, Mihai Ghimpu a menţionat că are impresia că Partidul Liberal Democrat „a capturat funcţia de prim-ministru şi vrea să o deţină pentru toată viaţa”. Liderul PL le-a spus colegilor de partid că, potrivit deciziei Curţii Constituţionale, dacă nu este o majoritate care să înainteze o candidatură la funcţia de premier, o va face preşedintele şi dacă va fi respinsă de Parlament vor fi alegeri anticipate. „Nouă, liberalilor, ne rămâne să răspundem pentru alţii, pentru cei care au furat, care s-au ocupat cu corupţia şi contrabanda, şi să luăm decizii chiar în defavoarea noastră”, a accentuat Mihai Ghimpu.

În condiţiile în care se află ţara, Consiliul republican al PL a decis că partidul va participa la formarea unei majorităţi parlamentare cu deputaţii care susţin necondiţionat parcursul european al Republicii Moldova. Liberalii sunt gata să discute ca să se ajungă la o decizie de formare a majorităţii. Cât ţine de numele viitorului candidat la funcţia de premier, Mihai Ghimpu a spus că s-au vehiculat mai multe candidaturi din partea Partidului Democrat – Marian Lupu, Andrian Candu sau Vlad Plahotniuc, dar urmează să se vadă cine va fi propus.

Referindu-se la cei 14 deputaţi care au părăsit fracţiunea Partidului Comuniştilor şi care s-au declarat gata să participe la formarea majorităţii parlamentare, Mihai Ghimpu a spus că nu liberalii vor vota ceea ce propun foştii comunişti, ci aceştia vin să susţină reformele şi parcursul european. „De ce să respingi o mână care propune ajutor?”, a întrebat liderul PL.

În următoarele zile urmează a fi înaintat un nou candidat la funcţia de prim-ministru. Şi PDM, şi PLDM, îşi revendică dreptul de a propune candidatul.

IPN

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *