Astăzi 19 Martie 2018, Luni - Ultima actualizare la 18 Martie 2018
Abonamente

Actualitate 14 Noiembrie 2017, ora 11:22

Plahotniuc anunță că miniștrii trebuie să demonstreze că probleme cetățenilor primează în activitatea lor. Evaluarea va fi încheiată pe 19 decembrie

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Activitatea miniștrilor va fi supusă unei evaluări până la mijlocul lunii decembrie, iar cei care nu dau dovadă că iau în serios problemele cetățenilor – vor demisiona. 

Mai exact, președintele Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, a anunțat în ședința săptămânală a formațiunii că a stabilit, împreună cu premierul Pavel Filip ca evaluarea să fie încheiată până în data de 19 decembrie. Declarația a fost făcută de către purtătorul de cuvânt al PDM, Vitalie Gămurari, la briefingul susținut după ședința partidului.

Acesta a precizat că pentru mijlocul lunii decembrie se preconizează și o remaniere a Guvernului. ”Criteriul de bază al acestei evaluări este modul în care fiecare reprezentant PDM sau delegat de partid în instituțiile statului a reușit sa își sincronizeze agenda de lucru cu problemele semnalate de cetățeni și gradul de rezolvare a acestor probleme”, a explicat Vitalie Gămurari. Un alt subiect discutat în ședință a fost legat de modul în care instituțiile statului sunt pregătite pentru sezonul rece, pentru eventuale situații de urgență care ar putea apărea.„S-a solicitat ca șefii de instituții sa aibă o abordare cât mai responsabila în administrarea acestei perioade, așa încât cetățenii să aibă cât mai puțin de suferit de pe urma unor eventuale situații provocate de iarna grea care se anunță”, a mai spus Vitalie Gămurari.
 
Sursa: Timpul.md

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Opinii & Editoriale 14 Martie 2018, de Moni Stănilă

Biserica în dialog (?)

Duminică m-am întristat foarte tare. Uitându-mă la un program de știri, cu speranța că în weekend toate sunt bune și frumoase, dacă tot era duminica Sfântului Grigore Palama, a luminii necreate, văd un circ fără pâine, dar cu televiziune, în fața bisericii din Dereneu,...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Martie 2018, de Moni Stănilă

„Lumea mea este în flăcări”

„Lumea mea este în flăcări” este ultimul vers din volumul de poezie al poetului flamand Michaël Vandebril (n. 1972), New romantics, tradus de Doina Ioanid și Jan H. Mysjkin și publicat de editura Arc în această lună, vers care surprinde perfect starea indusă de lecturarea cărții.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Martie 2018, de Dan Nicu

Parlamentarii de la Chişinău, antiromâni prin absenţă

În an de Centenar al Marii Uniri din 1918, există în ambele state româneşti o societate care, prin diferite manifestări, sărbătoreşte marele eveniment de acum un secol.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Martie 2018, de Moni Stănilă

Panoul de onoare

Săptămânile trecute v-am vorbit despre „panoul rușinii”, acele reclame uriașe în care așa-zișii oameni simpli își manifestă susținerea față de un politician sau altul.

() Citeşte tot articolul

Editorial 8 Martie 2018, de George Simion

NU E ACUM MOMENTUL!

Dragi Tovarăși și pretini, galeria intelectualilor și politicienilor de vază care ne spun că nu este acum momentul Unirii s-a întregit cu o nouă figură hâdă. 

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul