Astăzi 23 Septembrie 2018, Duminică - Ultima actualizare la 22 Septembrie 2018
Abonamente
 
 
 

Actualitate 9 August 2016, ora 09:59

Plan de urgență în Portugalia din cauza incendiilor de pădure

Marime Font

Un plan de urgență împotriva incendiilor a fost declanșat, în timpul nopții de duminică spre luni, în Regiunea Porto, din Portugalia, după ce în nordul țării au fost înregistrate mai multe incendii de pădure, potrivit AFP care citează surse din cadrul pompierilor.

Planul, activat pentru 48 de ore, a permis intervenția unui număr mare de forțe speciale pentru stingerea flăcărilor. Autoritățile au raportat, însă, că se confruntă cu o lipsă a mijloacelor aeriene, după cum a declarat președintele Comisiei pentru protecția civilă a districtului Porto, Marco Martins, citat de agenția de presă Lusa.

În zona de 2.400 kmp de lângă Porto, sute de pompieri se luptau cu 35 de incendii, iar în întreg nordul țării, peste două mii încearcă să stingă o sută de surse de flăcări dintre care șase au fost catalogate de autorități drept ''importante''.În sudul orașului Porto, în regiunea Aveiro, au fost mobilizați circa cinci sute de pompieri și patru avioane pentru a stinge două incendii majore. Conform presei locale, flăcările amenință să ajungă la localnici, iar o șosea a fost închisă.

În ciuda scenelor dramatice, nu au fost raportate victime, deși mai multe familii au fost evacuate din case, iar unele ferme au fost cuprinse de flăcări, conform ABC News. În țara vecină, Spania, autoritățile au raportat, luni, că pompierii au reușit să stingă un incendiu de pădure cu care s-au luptat timp de șase zile, în zona La Palma, mai arată sursa citată.

Portugalia se confruntă încă de vineri cu primele incendii de pădure din acest an, acestea fiind favorizate de vântul puternic și de temperaturile crescute. Potrivit Institutului de meteorologie din această țară, nordul teritoriului se va confrunta până miercuri cu un risc crescut de incendii din cauza lipsei de precipitații. 

agerpres.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi

Istorie 21 Septembrie 2018, ora: 17:00

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut”

Prima şedinţă a Sfatului Ţării (II) „Fericiți sub ochii noștri sunt care văd ceea ce nu au văzut” Din editia print

Un reportaj al ziarului „Ardealul (Transilvania)” despre prima ședință a parlamentului Basarabiei, care în 1918 a votat Unirea cu România Continuăm publicarea materialului „Dare de seamă asupra primei ședințe a Sfatului Țării din 21 noiembrie 1917”,...

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:51 de Doina Stimpovschii

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern

Dodon riscă o nouă suspendare din funcție după ultimele remanieri în Guvern Din editia print

Prin schimbarea a doi miniştri, guvernarea face o mișcare de PR înainte de alegeri, consideră analiştii politici

( ) Citeşte tot articolul

Actualitate 21 Septembrie 2018, ora: 11:28

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion, ACTIVIST CIVIC, ZIARIST

OMUL SĂPTĂMÂNII: George Simion,  ACTIVIST CIVIC, ZIARIST Din editia print

Liderul unioniștilor, George Simion, s-a născut pe 21 septembrie 1986, la Focșani. În 2005, a absolvit Colegiul Național „Gheorghe Lazăr‟ din București.

( ) Citeşte tot articolulEditorial 21 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Unioniștii, alegerile și opoziția

Campania electorală pentru următoarele alegeri parlamentare în R. Moldova a început deja. Toate partidele își pregătesc armele pentru această luptă.

() Citeşte tot articolul

Editorial 20 Septembrie 2018, de Constantin Tănase

Viața și moartea doamnei Clara

…O cheamă doamna Clara, locuiește într-un apartament cu două odăi, are 45 de ani, doi băieți, unul de 22, iar altul de 19 ani.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 19 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Anotimpul și cheltuielile

Cât nu am vrea să ne ferim de cheltuieli, fiecare anotimp vine cu lista lui de cumpărături. Că sunt sărbătorile de iarnă, că este Paștele, că e vară și vrem concedii – o cheltuială apare întotdeauna.

() Citeşte tot articolul

Editorial 17 Septembrie 2018, de Silviu Tănase

Cât de mult ne urăsc!

14 septembrie 2018, Ziarul TIMPUL

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 16 Septembrie 2018, de Răzvan Munteanu

România ar putea juca un rol important în reconstrucţia Siriei

Siria a cunoscut cea mai complexă criză dintre statele lovite de Primăvara Arabă, afundându-se într-un război civil care a opus regimul de la Damasc şi forţele rebele, alături de care s-au adăugat pe parcurs alte grupări din afara ţării.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Septembrie 2018, de Dan Nicu

O tragedie uitată – Cehoslovacia anului 1968

În a doua jumătate a lunii august, Europa a marcat 50 de ani de la invadarea Cehoslovaciei de către trupele URSS şi ale altor state din blocul sovietic.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Septembrie 2018, de Moni Stănilă

Caritate sau reclamă?

Ori mai degrabă aș spune că ambele. Și când spun acest lucru, o fac cu convingerea că reclama va fi condiționată cu timpul de caritate.

() Citeşte tot articolul