Actualitate

Planta care stimulează eliminarea rapidă a toxinelor

Dintre toate, untişorul este un puternic detoxifiant. Originar din Asia şi Europa, untişorul poate fi găsit în regiunile montane, la câmpie, în păduri, crânguri şi tufişuri, dar şi în grădini ori livezi.

Alungă simptomele asteniei

În zilele noastre, pentru a scăpa de astenia datorată, de regulă, lipsei de vitamine şi minerale, poţi mânca o mână de frunze tinere şi proaspete de „sălăţică“, având un conţinut bogat în vitaminele C şi A dar şi minerale precum, calciul, magneziu, fier. Pentru că nu e bine să mănânci mai mult de 50-100 de grame pe zi, este indicat să fie consumată în combinaţie cu salata verde, leurdă şi alte legume de sezon.

Aceste frunze mai sunt benefice în refacerea sângelui dar şi în eliminarea toxinelor. Fitoterapeuţii afirmă că ajută şi în tratarea scorbutului, care apare în urma deficitului de vitamina C. Untişorul este un remediu natural în vindecarea hemoroizilor sau a varicelor.

Aşa te ajută să scapi de varice şi hemoroizi!

Ia o linguriţă de untişor uscat (plantă sau rădăcină recoltate înainte de înflorire) şi pune conţinutul într-o cană cu 200 ml de apă fiartă. Acest lichid este bun şi pentru tratarea varicelor şi a unor boli de piele. Unguentul dar şi tinctura de untişor au proprietăţi antiinflamatorii, antihemoroidale, dar şi astringente. Specialiştii le recomandă în următoarele cazuri: muşcături de păianjeni, căpuşe înfipte în piele, râie, eczeme, flebită, varice, hemoroizi.

Sursa: adevarul.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *