Politică

PLDM a rămas fără doi deputaţi

Liliana Palihovici anunţă că pleacă din viaţa politică, iar Iurie Chiorescu aderă la Partidul Democrat (PDM). Palihovici şi-a anunţat decizia la finalul şedinţei Parlamentului din 28 aprilie, iar Iurie Chiorescu a făcut-o pe o reţea de socializare în aceeaşi zi, transmite IPN.

Palihovici a renunţat la mandatul de deputat şi la funcţia publică pe care a deţinut-o în ultimii şapte ani, cea de vicepreşedinte a legislativului. În discursul său susţinut în faţa parlamentarilor, Liliana Palihovici a spus că este pentru prima dată când simte că nu poate face faţă lucrurilor pentru care a primit votul cetăţenilor, din cauza traseismului politic. Liliana Palihovici a mai declarat că politica în Republica Moldova nu are principii şi valori după cum declară unii, ci doar interese înguste.

Fostul parlamentar a amintit că PLDM a acces în legislativ în urma alegerilor parlamentare din 2014 cu 23 de deputaţi, dar a rămas cu doar câţiva din cauza plecării multora în majoritatea parlamentară a Partidului Democrat.

Liliana Palihovici este vicepreşedinte a PLDM din 2007. Din 2010 este deputat în Parlament ales pe listele PLDM şi vicepreşedinte al legislativului.

Proaspătul deputat Iurie Chiorescu, mandatul căruia a fost validat săptămâna aceasta de pe lista supleantă a PLDM, a anunţat pe o reţea se socializare că părăseşte formaţiunea din care a făcut parte şi aderă la PDM. Iurie Chiorescu spune că prin această decizie vrea să-şi respecte angajamentul pe care l-a luat atunci când a decis să candideze pe listele PLDM.

PLDM are acum în Parlament 5 deputaţi. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *