Actualitate

PLDM s-a răzgândit: nu mai vor castrarea chimică a pedofililor

Subiectul a fost pus în discuţie, joi, în cadrul Comisiei juridice, numiri şi imunităţi, după ce preşedintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, nu a promulgat proiectul de lege privind castrarea chimică a pedofililor, votat de Parlament, transmite Info-Prim Neo.

Autorul proiectului, liberalul Valeriu Munteanu, a menţionat că acest subiect a fost discutat în cadrul Consiliului AIE şi s-a convenit că trebuie revotat. Deputatul PLDM, Tudor Deliu, l-a contrazis pe Valeriu Munteanu, susţinând că subiectul s-a discutat doar tangenţial şi nu s-a ajuns la un numitor comun. Deliu a mai spus că PLDM a înregistrat un alt proiect, care se referă la detenţia pe viaţă a pedofililor.

Autorul proiectului PLDM, Ghenadie Ciobanu, a spus că este inuman să fie castraţi chimic pedofilii. Mai grav este că au existat numeroase cazuri când judecătorii au condamnat o persoană, iar peste câţiva ani s-a descoperit că, de fapt,crima a fost comisă de către altcineva. În viziunea PLDM, violatorii de minori trebuie să fie condamnaţi pe viaţă, iar în cazul în care se descoperă alte adevăruri, atunci greşelile pot fi reparate. Deputaţii PLDM au fost acuzaţi de liberali că apără pedofilii.

La începutul lunii martie, iniţiativa legislativă privind castrarea chimică a fost votată în două lecturi de Parlament şi urma să intre în vigoare la 1 iulie curent. Preşedintele Republicii Moldova nu a promulgat însă legea pentru că ar contravine prevederilor constituţionale care se referă la inadmisibilitatea tratamentului degradant faţă de oameni, indiferent de actele pe care le săvârşesc. Castrarea chimică constă în administrarea unui medicament special, tratament care are ca finalitate inhibarea dorinţelor sexuale. 

Sursa: info-prim.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *