Actualitate

Ploaia de ieri a afectat sute de hectare de culturi agricole. O persoană a murit lovită de fulger

Potrivit Serviciului Situații Excepționale, bărbatul păștea vitele într-un câmp deschis și a fost lovit mortal de fulger. 

"Pe parcursul nopții au rămas deconectate de la energia electrică opt localități din patru raioane ale republicii: 1 – Hâncești, 1 – Călărași, 4 – Nisporeni, 2 – UTA Găgăuzia. Tot în urma ploilor au fost afectate 120 hectare de vii, 120 hectare de porumb și floarea soarelui din raionul Nisporeni. Într-o localitate din Dubăsari au fost afectate 3,5 hectare de ardei dulci", a afirmat ofițerul SPCSE Diana Țurcan. 

De asemenea, au fost afectate geamurile și foile de ardezie a 62 de case din satul Brânzeni și Camenca din raionul Glodeni. Tot în satul Brânzeni au fost doborâți 13 piloni ai liniilor rețelelor electrice și doi piloni ai celor de legătură telefonică. 

Conform prognozelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, astăzi, în republică temperatura maximă a aerului va înregistra valori de până la +33°C și mai mult, iar în a doua jumătate a zilei și seara se prevăd ploi de scurtă durată cu descărcări electrice, local se vor semnala averse puternice cu grindină și vijelie în rafale de până la 15-20 m/s.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *