Actualitate

Ploaia din ultimele zile a făcut RAVAGII în toată Moldova

Potrivit Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, ploile au deteriorat un sector de dig al unui iaz din oraşul Taraclia. Acolo au intervenit ulterior 60 de salvatori, care au extins canalul de evacuare a apei, utilizînd două mii de saci cu nisip.

Tot în ultimele două zile, ploile abundente au dus la distrugerea a două case din Cahul şi au inundat subsolul blocului chirurgical al Spitalului raional. Lucrări de evacuare a apei din beciuri au fost efectuate şi în satele Roşu şi Tartaul de Salcie. În Roşu a fost construit un dig de protecţie din 200 de saci cu nisip, iar în Tartaul de Salcie ploaia a spălat 8 km de drum local şi a compromis 30 ha de rapiţă.

În oraşul Ceadîr-Lunga, satele Svetlîi, Chiriet-Lunga şi Cazaclia din UTA Gagauz-Yeri pompierii şi salvatorii au pompat peste 1220 de metri cubi de apă. Echipele de salvatori au intervenit şi la deblocarea a 20 de unităţi de transport, care au rămas împotmolite în noroi în urma ploilor.

Găgăuzia – regim special 

În urma ploilor din regiune cea mai afectată este comuna Svetloie din raionul Comrat, unde au fost inundate mai mult de 70 de gospodării, precum şi o zonă mare de teren agricol. Potrivit autorităţilor Găgăuziei, serviciile DSU lucrează în regim de urgenţă. Pentru a preveni inundarea mai multor case, echipele DSU aranjează saci de nisip pe diguri. Este implicată tehnica şi drumarii de la „Drumuri-Comrat”. În prezent în localitate lucrează o comisie specială care evaluează pagubele.

Numeroase cazuri de inundare a gospodăriilor se atestă în satele Chiriet-Lunga şi Cazaclia. Potrivit başcanului Găgăuziei Mihail Formuzal, echipele DSU sunt alertate şi răspund prompt la semnalele populaţiei.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *