Social

Ploile abundente de ieri au cauzat pagube şi în municipiul Chişinău

Potrivit reprezentanţilor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, volumul precipitaţiilor căzute în decursul a cîtorva ore a depăşit media pentru 2 luni.

„Cea mai gravă situaţie s-a înregistrat pe str. Timiş. Ploaia a spălat partea carosabilă a străzii, inclusiv fundaţia drumului. La momentul actual, strada este blocată. Pînă la reabilitarea drumului, circa două zile, porţiunea respectivă de stradă va fi închisă”, a comunicat Serviciul de presă al Primăriei municipiului Chişinău.

În timpul ploii, probleme privind circulaţia rutieră şi funcţionarea canalizării pluviale au fost înregistrate în mai multe regiuni ale oraşului, în special pe str. Albişoara. În această zonă, pe unele porţiuni de drum a fost suspendată temporar circulaţia transportului, din cauza acumulărilor de apă.

După ploile abundente, nivelul albiei rîului Bîc s-a ridicat, iar canalizarea pluvială nu a mai făcut faţă volumului mare de precipitaţii. Situaţia s-a normalizat după curăţarea gurilor de canalizare.

Sursa citată a precizat că mai multe gospodării particulare şi unele treceri subterane au fost inundate, iar pe unele străzi s-au format gropi. „În prezent, angajaţii Regiei „Exdrupo” acţionează la capacitate maximă pentru a curăţa străzile şi reţelele pluviale afectate de ploaie şi evacuează nămolul şi deşeurile aduse de ape”, au menţionat reprezentanţii primăriei municipale.

Tot în noaptea zilei de ieri, în Chişinău au fost doborîţi sau au fost parţial afectaţi de vînt peste 20 de copaci şi au fost înnămolite mai multe ronduri de flori sau gazoane în parcuri şi alei. În prezent, în mare parte, s-a reuşit deja înlăturarea consecinţelor furtunii.

Potrivit datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, în următoarele zile se prevede vreme instabilă, ploi de scurtă durată, pe alocuri torenţiale cu grindină. 

MOLDPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *