Actualitate

Ploile fac ravagii în România: Sute de oameni evacuaţi din calea inundaţiilor, drumuri acoperite de apă

În judeţul Galaţi, circa 930 de persoane au fost evacuate din localităţile inundate şi şi-au petrecut noaptea de miercuri spre joi la rude, la prieteni sau în spaţiile puse la dispoziţie de primarii, potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Galaţi, Cătălin Sion, citat de Agerpres. Dintre cei evacuaţi, 44 de oameni au dormit în cămine, şcoli şi săli de sport.

Între timp, prefectul din Galaţi a cerut ajutorul armatei, care intervine în localităţile afectate cu 70 de militari, în timp ce ISU Galaţi acţionează cu 15 motopompe, la Pechea, Slobozia Conachi şi Cuza Vodă.

Şi în Buzău sunt probleme: 500 de localnici din satul Plesi au rămas izolaţi, după ce un pod a fost distrus de ape, arată România TV. Ploile au făcut dezastru şi într-o comună din Vrancea, unde 80 de gospodării au fost inundate.

De asemenea, echipaje de la ISU Vaslui au intervenit, în noaptea de miercuri spre joi, pentru a evacua apă din două gospodării, una în Vaslui, iar cealaltă în Bârlad.

În judeţul Suceava, din cauza vântului puternic, un copac s-a prăbuşit şi a căzut peste un autoturism parcat. Din fericire, nimeni nu se află în zona, aşa că nicio persoană nu a fost rănită.

Circulaţie auto îngreunată

Circulaţia a fost întreruptă miercuri pe mai multe artere din ţară, iar joi situaţia nu a fost remediată în totalitate. Traficul auto nu a fost reluat până la această ora pe DN 25, acesta fiind inundat pe segmentul Vameş-Tudor Vladimirescu.

Totodată, maşinile circulă pe un singur sens pe două drumuri naţionale din judeţul Vrancea, a informat prefectul Sorin Hornea, citat de Agerpres.

Este vorba despre DN2, pe sensul de mers Adjud-Focşani, la kilometrul 185+700 şi la kilometrul 225. Apă de pe carosabil măsoară pe unele porţiuni până la 5 centimetri. Se circulă pe un singur fir şi pe DN 23A, în localitatea Bordeasca Veche din comună Tătăranu.

Se circulă pe un singur sens şi pe două drumuri judeţene: DJ 205 D (la kilometrul 11,5) şi DJ 241 A pe rază satului Feldioara din comună Tănăsoaia.

Ninsoare şi porturi închise

Vremea rea creează probleme şi la malul marii. Traficul fluvial a fost oprit în porturile Midia, Constanţa Nord şi Agigea, din cauza vântului puternic, a anunţat joi dimineaţă Centrul Infotrafic.

În timp ce unele regiuni au fost lovite de ploi torenţiale în ultimle zile, în alte zone a venit deja iarnă. Ninge de mai bine de 24 de ore în Pasul Prislop, care uneşte Moldova de Maramureş, iar stratul de zăpadă a ajuns la 30 de centimetri.  

sursa: ziare.com

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *