Actualitate

Poalelungi despre declaraţiile lui Negruţă: “În ianuarie 2012 nici nu eram în Moldova”

“Ceea ce vorbeşte el despre mine nu are nici suport factual. În ianuarie 2012, când regretatul judecător Bogoroş a pronunţat decizia în favoarea lui Sandulachi, eu nici nu eram fizic în RM, nu aveam treabă cu instanţele de aici şi lucram la Strasbourg. Am fost numit judecător şi preşedintele la CSJ în februarie 2012, dar am venit în Moldova la 1 mai 2012. Cu Bogoroş am vorbit ultima data prin 2003, iar pe Sandulachi nu-l cunosc”, afirmă Mihai Poalelungi.

Acesta consideră că declaraţiile lui Negruţă ar putea fi o modalitate de apărare pentru cazul în care dosarul penal în care fostul ministru a fost condamnat pentru abuz în serviciu, va ajunge la Înalta Curte. “Dacă judecătorii de la Curte îl vor considera vinovat, Negruţă ar putea invoca că eu i-am influenţat, deoarece îi port pica. Alte motive din care să fi lansat asemenea bârfe nu văd, căci el pare a fi un om deştept, care îşi dă seama ce vorbeşte”, a adăugat preşedintele CSM.

Amintim că Valeriu Bogoroş, fost judecător la Curtea de Apel, a decedat peste câteva luni după ce, în ianuarie 2012, a emis o hotărâre prin care obliga statul să-i achite fostului deputat Pantelei Sandulachi 400 mii de euro ca prejudiciu moral adus în urma inițierii pe numele său a două dosare penale. Sandulachi a primit aceşti bani cu acordul ministrului Negruţa, însă ulterior CSJ a micşorat suma respectivă până la o mie de euro. Învinuit de abuz în serviciu, Veaceslav Negruţa a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare. În cadrul interviului pentru TIMPUL, fiind întrebat dacă crede că există vreo legătură între decizia lui Bogoroş şi decesul acestuia, fostul ministru ne-a răspuns: “Nu cred, nici nu ştiu, dar am aflat de la oameni din sistem că decesul său a survenit în urma unui infract, pe care l-a suferut după o discuție cu Mihai Poalelungi. Chipurile, iniţial preşedintele CSJ l-ar fi rugat să ia o decizie în favoarea lui Sandulachi, pentru ca ulterior să-l invite și să-i reproșeze anumite lucruri”.  

Sursa: Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *