Astăzi 18 Martie 2018, Duminică - Ultima actualizare la ora 14:24
Abonamente

Actualitate 12 Noiembrie 2017, ora 14:07

Poliția japoneză investighează o tentativă de omor comisă de o... pisică

Marime Font

a

 

 
 
Chişinău
Hânceşti
Tiraspol
Chişinău 40 Hânceşti 39 Tiraspol 39
 

Poliţia japoneză a deschis o investigaţie vizând o tentativă de omor asupra unei bătrâne de care s-ar putea face responsabilă o pisică fără stăpân, scrie presa niponă.

Fata bătrânei Mayuko Matsumoto a descoperit-o luni pe mama sa plină de sânge şi cu peste 20 de zgârieturi pe faţă, în locuinţa acesteia dintr-o regiune muntoasă din sudul Japoniei.

„Când am găsit-o (...), faţa ei era plină de sânge. Nu ştiam ce i s-a întâmplat'', a povestit femeia pentru postul local de radio RKK.Mayuko Matsumoto, în vârstă de 82 de ani, era în stare de şoc şi a trebuit să primească asistenţă medicală de urgenţă, a precizat agenţia de presă Kyodo News.

Şi fiindcă nu au găsit urme de intrare prin efracţie, anchetatorii au emis ipoteza că rănile ar putea fi zgârieturi de pisică, şi au deschis o anchetă pentru tentativă de omor, potrivit RKK.

Poliţia a căutat pisicile fără stăpân din vecinătatea casei bătrânei şi a descoperit urme care seamănă cu sângele uman pe unul dintre animale, scrie cotidianul Nishinippon Shimbun.

„Poliţia urmează să analizeze urmele de sânge găsite pe ghearele animalului care ar fi putut zgâria faţa victimei“, a indicat postul de radio şi televiziune NHK.

Un purtător de cuvânt al poliţiei japoneze nu a dorit să comenteze cazul, declarând totuşi pentru AFP că anchetatorii nu neagă informaţiile apărute în presă.

Sursa: Adevarul.ro

blog comments powered by Disqus

Din aceeaşi secţiune

Cele mai noi ştiri de azi


Opinii & Editoriale 14 Martie 2018, de Moni Stănilă

Biserica în dialog (?)

Duminică m-am întristat foarte tare. Uitându-mă la un program de știri, cu speranța că în weekend toate sunt bune și frumoase, dacă tot era duminica Sfântului Grigore Palama, a luminii necreate, văd un circ fără pâine, dar cu televiziune, în fața bisericii din Dereneu,...

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Martie 2018, de Moni Stănilă

„Lumea mea este în flăcări”

„Lumea mea este în flăcări” este ultimul vers din volumul de poezie al poetului flamand Michaël Vandebril (n. 1972), New romantics, tradus de Doina Ioanid și Jan H. Mysjkin și publicat de editura Arc în această lună, vers care surprinde perfect starea indusă de lecturarea cărții.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 13 Martie 2018, de Dan Nicu

Parlamentarii de la Chişinău, antiromâni prin absenţă

În an de Centenar al Marii Uniri din 1918, există în ambele state româneşti o societate care, prin diferite manifestări, sărbătoreşte marele eveniment de acum un secol.

() Citeşte tot articolul

Opinii & Editoriale 12 Martie 2018, de Moni Stănilă

Panoul de onoare

Săptămânile trecute v-am vorbit despre „panoul rușinii”, acele reclame uriașe în care așa-zișii oameni simpli își manifestă susținerea față de un politician sau altul.

() Citeşte tot articolul

Editorial 8 Martie 2018, de George Simion

NU E ACUM MOMENTUL!

Dragi Tovarăși și pretini, galeria intelectualilor și politicienilor de vază care ne spun că nu este acum momentul Unirii s-a întregit cu o nouă figură hâdă. 

() Citeşte tot articolul

Actualitate 22 Decembrie 2017, de Marin Basarab

Domnule Jereghi, ne așteptam să turnați filme, nu să vă turnați colegii

„Noi îl mustrăm întotdeauna pe tovarășul Stalin, și da, cu siguranță o merită. Însă eu vreau să întreb – cine a scris 4 milioane de denunțuri?” (Serghei Dovlatov)

() Citeşte tot articolul

Editorial 18 Decembrie 2017, de Octavian Țâcu

Dosarul Centenarului (V): Sfatul Țării în polemica dintre Ioan Pelivan și Pavel Miliukov

Spuneam în articolul precedent dedicat problemei legitimității Sfatului Țării la Conferința de Pace de la Paris (1919), că unul din cei mai importanți și înflăcărați apărători ai intereselor Basarabiei a fost Ion Pelivan.  

() Citeşte tot articolul